Helez: Poistovjetiti 'Berlinsku bojnu' s istinskim patriotima je ponižavajuće

ljubuski.info

Povodom jučerašnjih vraćanja službenih pečata federalnog Ministarstva za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata grupama za braniteljsku evidenciju u tri općine Zapadnohercegovačke županije najave da će Ministarstvo za travanj izvršiti obračun invalidnina prema svim korisnicima, u koje spada i oko 2.000 korisnika iz tih općina,

Zukan Helez, bivši ministar i potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, u svojoj izjavi je osudio potez novog ministra Salke Bukvarevića.
"Kao čovjek koji je imao priliku biti na čelu definitivno najkompleksnijeg resora na razini Vlade FBiH i kao netko, tko je zarad tog posla nailazio na more opstrukcija i primio bezbroj niskih udaraca, do sada nisam htio komentirati poteze mog nasljednika na toj poziciji gospodina Salke Bukvarevića, mada je za to bilo jako mnogo povoda. Naime, Vlada, u čijem je sastavu i sam Bukvarević, za sebe prečesto voli reći da je "reformska" s tim da se potezi gospode "reformista" nerijetko, i to vrlo žestoko sukobljavaju s retorikom koju potenciraju, o čemu najbolje govori nedavni potez ministra Bukvarevića."

"Implementacijom Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite, odnosno famoznom 'revizijom' za više od 11.000 ljudi, utvrdili smo da nezakonito primaju naknade, čime se svjesno na krajnje nezakonit način godinama skrnavio proračun FBiH (naravno, tim ljudima je sve to 'netko - tada vladajući' morao osigurati, a samo podsjećanja radi najveće malverzacije datiraju iz perioda 2004-2010.godina)."

"Proces provođenja spomenutog Zakona su skoro sve vrijeme pratile opstrukcije, što unutar samog Ministarstva od strane uposlenika (danas prvih suradnika ministra Bukvarevića), što na terenu, od strane onih koji su svjesni činjenice da nezakonito koriste pravo iz straha da ostanu bez istog, što se najbolje vidjelo u četiri općine ŽZH, gdje su bukvalno zakivana vrata prostorija, gdje je sklanjana dokumentacija, gdje se prijetilo fizičkom silom svima koji su dobrovoljno pristajali na reviziju..."

"S obzirom na okolnosti, a i činjenicu da smo tijekom pregovora sa navedenim općinama ŽZH, koji su vršeni skoro tri godine, iscrpili sve mogućnosti, preostalo je samo obustaviti isplatu i na taj način pokušati privoliti sve one koji nemaju strah od ishoda reevidentiranja da to učine sami. Nažalost, ni taj potez nije imao značajne rezultate, jer je očito strah od istine daleko jači od želje da uživaš u nelegalno stečenom pravu."

"Ono što je danas za mene iznimno poražavajuće je ponašanje novoimenovanog ministra, čiji su potezi zaista diskutabilni. Biti ministar ove populacije znači služiti onima koji su u najtežim trenucima izložili svoje živote da bi mi danas imali državu, znači služiti ljudima koji znaju šta znači biti karakter i imati ponos i dostojanstvo, a vratiti u pravo (deblokirati isplatu) one koji to ne zaslužuju i poistovjetiti 'Berlinsku bojnu' sa istinskim patriotima je, u najmanju ruku, ponižavajuće za ovu komponentu!"

"Za mandata sam se trudio ispraviti nepravdu i pokazati da Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata nije institucija predviđena za manipulaciju i kupovinu izbora u svrhu ostanka na vlasti, već da je to institucija koja svim svojim kapacitetom služi onima za koje je i namijenjena."

Žao mi je što su glavne preokupacije gospodine Bukvarevića ispunjavanje želja koalicionih partnera iz Vlade FBiH (ili bolje reći jednog čovjeka), pokušaj pravljenja nekih prikrivenih podjela (što je vraćanjem na posao Martina Frančeševića i Dragana Majstorovića i učinjeno), a ne ono što populaciji koju predstavlja, zaista i treba!", rekao je u svojoj izjavi Helez.

Glas naroda

Hadžija je u pravu 90% za ostalo je sam kriv.

Po izjavama organizatora otpora Armija BiH ima danas viška 250.000 boraca to bi oni sredili da nije otpora u HVO lažnjaka e sad ko podržava naše lažnjake podržava 250.000 Armijinih

Ako itko od ministara Hrvata čita ovaj portal znači našim pravim poštenim pristupom prema lažnjacima dajemo vrući krumpir Bošnjacima da izvedu iz prava 250.000 lažnih Armijinih invalida pa znate li vi o kojim se novcima tu radi na godišnjem nivou

bravo,živa istina

ovaj resor se ne moze dati normalnom covjeku tj gospodinu ovaj elez je sigur u pravu ali bugojanac musliman kabadahija a s druge hrvatske strane ko ce se odreci beneficija tako su i boracke penzije primali svi koji su slagali da su protiv ustasa

U pravu je Minhen je na jugu Njemačke i tu je bilo opasno za dezertere današnje pukovnike i invalide

Ministre imas li ti kriterij?? Ili radis sta ti se kaze?? Sta je se promjenilo u ZHZ osim toga da si poklekai popustio [ * neprimjereno * ]ma!! Ugledaj se na Heleza, imaj svoj pravedan stav pa ces imat manje problema. ako nemozes to daj SADA OSTAVKU jer sa takvim postupcima neces zavrsit mandat

Salku Bukvarevića osobno poznajem i vi pametnjakovići njemu nemate šta reć jer i vaša mirovina more bit upitna jer ničija nije orginalna sve je sa kupljenim papirima i znajte da i vi svi iđete na reviziju samo polako doći ćete i vi na red

Pa gospodo moja ovaj ministar radi po direktivi HDZ.
Postoji video materijal koji je snimljen u restoranu "MOST" gdje Martin Frančešević uzima i odnosi novac u vreći koji su mu predali osobe koje su sređivale papire, a Frančešević ih uvodio u pravo kao RVI.
Postoji papiri odnosno falš dokumentacija da je isti dan u Uskoplju ranjeno 156 ljudi iz Ljubuškog.
Postavljam pitanje kad je bio taj masakar u Uskoplju, a da ga potpiše jedan zapovjednik bojne. Zna se da je se za jedan potpis davalo 300 km ili 150 eura.
E gospodo lažnjaci neće ići.
Primite puno pozdrava i lijepih želja od invalida Domvinskog rata, a ono što vam piše u lažnoj medicinskoj dokumentaciji dabogda to i bili.

Sto pedeset šest kažeš ? Iskrcavanje na Normandiju je mala beba!

Tu dokumentaciju Tužiteljstvu predat a ima nas svjedoka ja sam bio u Vakufu 4 terena znam tko je poginuo i tko ranjen.

te papire vojne lili lijecnicke je netko potpisivao i za to uzimao novac sve do jednog u zenicu da mi je brat

Objavi taj materijal ili se potpiši. To što su potpisivali Šiljeg i slična mafija i na pumpi bio red ko za Pričest je ljubuška sramota. A Helez je prošlost, osim što će u zatvor. On će pričati o zakonu a kršio ga na svakom koraku, na prvoj crti nije bio sekunde. Za pare pitajte Dušanku, zna za svaki pfening.

ja ne virujen da je siljeg nekom potpisa ko nije zasluzio

Nije nikom osim rođacima i onima koji su platili

Objavi taj materijal ili se potpiši. To što su potpisivali Šiljeg i slična mafija i na pumpi bio red ko za Pričest je ljubuška sramota. A Helez je prošlost, osim što će u zatvor. On će pričati o zakonu a kršio ga na svakom koraku, na prvoj crti nije bio sekunde. Za pare pitajte Dušanku, zna za svaki pfening.

Pa Jadan ne bio zar nije svak zaslužio ko je bio tih pišljivih 100eura i ja sam bio ko i kolege na -20 crni vrh 10 dana bez krova nad glavom ,znaš li koliko njih prima oni šute a vi jadi samo kopate rupu jedan drugom tako je uvik bilo

E moj Jure ne vidiš dalje od nosa ako se svima daje koliko je nas a koliko muslimana pa to sve ide iz proračuna samo invalidima treba dati a zapovjednicima sve ukinuti

Samo dati invalidima ali pravim a ne pobisnilim, a ostalim dodatak na mirovinu kad odu u mirovinu

Koj . K Helez oće??? Njegovo prošlo istina Bog reviziju provest u okviru zakona

Žalosno je da Helez razotkriva istinu o HVO braniteljima u smislu Minchen ili Berlin bojene, što mi najviše razara dušu. Mi to sami nismo mogli napraviti? Zašto? Zato što su naši zapovjednici zapravo ono što mi je zadnje padalo na pamet. Potpisivali su svašta. Ispalo je da ima više primatelja nekakvih naknada nego što sam ih vidio po okupljanjima pred zbornim mjestima. A nas nekih, pouzdano znam, nigdje nema, osim možda u nekakvoj evidenciji, jer nam se ne usude reći da nismo bili nigdje, bojeći se posljedica. Ovo je kriminalizacija domoviskog rata u ljubuškoj Općini. Nek se srame prozvani.

e moj dodulo vidices u subotu u franka u svatovima na jednom mistu najvise laznjaka samo ponesi sto maraka

E dobra ti ova za Ohio u Franka.Znači svatovi i postrojavanja lažnih zapovijednika HOS a.Nikada ih više sigurno neće biti više na jednom mjestu.Jad i čemer.Jadna njihova djeca koja ništa nisu kriva.

ja bi dao zadnji sto maraka ako ce doc s cinovima

dolazi li pukovnik niko majka

Radišćanski svatovi pa u Franka valja vam je Mitul nekad dok vas je naučio kako se radi pa sad biži od njeg

čujem da je gospodin Helez uveo sve uprava bez revizije lijanovim i sdpartijasim e sad treba i njima ukinut ako je istina Božena sacuvaj

Helez: Poistovjetiti 'Berlinsku bojnu' s istinskim patriotima je ponižavajuće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari