Sloga gradi temelje za daljnji uspon

ljubuski.info

Dugoročan projekt kakav planiraju u drugoligašu ljubuškoj Slogi ne odnosi se samo na plasman u Prvu ligu FBiH jer u klubu ciljaju i na višu razinu, a potvrda toga je svakako i činjenica da su se po uvjetima rada i infrastrukturi na Babovcu još prošlog ljeta izdignuli spram ranga u kojem se trenutačno natječu.

Babovac se pretvorio od opustošenog u moderno uređen i opremljen stadion koji je zahvaljujući brojnim ulaganjima pretvoren u zdanje koje će i u višem rangu biti jedan od najuređenijih stadiona. Postavljene su na njega sjedalice, glavni je kompletno renoviran, postavljeni su novi golovi i obnovljen je travnjak. Svlačionice su potpuno renovirane i opremljene odgovarajućim namještajem, kao i posebne prostorije za suce i delegate. Uređeno je parkiralište ispred stadiona i napravljen pomoćni teren.

"Devedeset posto posla na stadionu smo završili, a naš plan je još realizirati natkrivanje tribine kapaciteta 1560 mjesta, postavljanje umjetne trave na pomoćni teren, produženje klupa za nogometaše, ali i postavljanje montažnih tribina iza gola kako bismo dobili kapacitet potreban za Premier ligu", pojašnjava tajnik Sloge Željko Rašić.

Sloga teoretski još nije završila ni posao u Drugoj ligi FBiH Jug, ali je evidentno da su u velikoj bodovnoj prednosti i šest kola do kraja prvenstva konkurencija im teško može parirati u borbi za plasman u viši rang natjecanja.
"Dok god nismo ostvarili plasman u ligu više bit ćemo oprezni. Nakon onoga što nam se dogodilo s Turbinom prošle sezone "pušemo i na hladno". Nećemo biti mirni sve dok matematički ne završimo ispunjenje našeg cilja", istaknuo je Rašić.

Ipak se u isto vrijeme već u ovom trenutku moraju imati i ideje kako nastupiti u višem rangu, što su ciljevi, ambicije i načini kako ih realizirati. Pogotovo jer će i iz Prve lige FBiH u sezoni 2016./2017. ispadati više momčadi nego obično, a zbog skraćenja Premier lige BiH.
"Mi u Prvu ligu FBiH ne ulazimo da razmišljamo o tome hoćemo li ostati u njoj, već ćemo odmah gledati prema višem rangu. Ako bude sve po planu i ukaže se šansa, odmah ćemo pokušati ući i u Premier ligu BiH", tvrdi Rašić.

Šef struke Damir Vučić je već istaknuo kako će ekipa za veće domete u Prvoj ligi FBiH trebati rekonstrukciju momčadi.

"Sigurno je da ćemo se na ljeto pojačati i dovesti provjerene igrače kako bismo odmah imali priliku napraviti dodatni korak naprijed", zaključio je Željko Rašić.

J.S. [ Dnevni list ]

Glas naroda

e pa to je pohvalno,bravo za braću rašiće.

Potpora su Madun i Tadija...

Sloga gradi temelje za daljnji uspon
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari