Ljubušaci protiv poskupljenja vode, hoće li vlast ostati ravnodušna?

peticija

Udruga mladih "Agape" Ljubuški protekli je tjedan organizirala potpisivanje peticije protiv poskupljenja vode. Potpisivanje je završeno u petak, a kako doznajemo od Marije Herceg, predsjednice Udruge, bilo je potrebno prikupiti 5 posto potpisa glasačke populacije na području općine Ljubuški, a taj broj je naveliko premašen. No, u Udruzi nisu ni sumnjali u to hoće li skupiti dovoljan broj potpisa.

Što dalje?

"Peticijom smo htjeli potaknuti sve građane da se aktiviraju te da prekriženih ruku ne čekaju odluke koje izravno utječu negativno na njih. Prezadovoljni smo kako je sve prošlo. Već prvog dana vidjeli smo da ćemo uspjeti", kazala je Herceg.

"I, što sad?", pitamo je.
"Daljnja procedura je da se peticija preda na Općinsko vijeće i da se uvrsti u točku dnevnog reda. Mi se nadamo da će vijećnici, kada vide koliko je građana potpisalo ovu peticiju, odustati od svoje odluke o poskupljenju vode. Vjerujem da neće ostati ravnodušni na toliki broj potpisa", uvjerena je Herceg.

60 posto skuplja

Podsjetimo, Agapeovci su, nakon sjednice OV-a na kojoj je donesena odluka o povećanju cijene vode, najprije izveli performansu s čatrnjom čime su na satiričan i zanimljiv način skrenuli pozornost kako se žitelji općine Ljubuški, po svemu sudeći, trebaju vratiti starim načinima skupljanja kišnice jer cijenu vode neki jednostavno neće moći platiti.

Naime, odlukom OV-a nove cijene vode su i do 60 posto veće nego u drugim gradovima BiH. Usporedbe radi, u susjednim Grudama cijena vode s kanalizacijom je 1,30 maraka s PDV-om po m3, Širokom Brijegu 1,17 maraka s PDV-om i kanalizacijom, u Mostaru 1,27 maraka s PDV-om, a u Ljubuškom nova cijena vode iznosi do 15 kubika 1,82 marke s PDV-om i kanalizacijom, od 15 do 30 kubika 1,93 marke s PDV-om i kanalizacijom, dok je cijena vode više od 30 kubika 2,09 maraka s PDV-om i kanalizacijom.

Mirela Tučić [ Dnevni list ]

Glas naroda

Ljubušaci moraju plaćati jeftiniju vodu od Gruda Posušja i Širokog dok god ne bude tako ne treba je plaćat nikako

Voda se ne treba plaćati Parkovima a JKP Ljubuški po cijeni koja je i u drugim gradovima tako spašavamo JKP a sprečavamo financiranje zločin.čke organizacije

ovako se sve trebalo raditi pogotovo kad su koncesije bile u pitanju i to kome su date znamo mi ljubušaci a ne lupat po tipkovnici

potpisi tamo di se ne smi parkirat malo prozirno

Drago mi je da su Ljubušaci nešto poduzeli,bilo što...a ne uvijek samo potuljene glave i šuti.Nema ni posla ni primanja pa još i voda da poskupljuje-užas.Nedavno pročita da nam grad postaje sablastan,na žalost tako je.Nema nikakvih evenata,nikakvog druženja.Svatko sebi i u kućama...baš bezveze.

Gdje su zli komentari od onih par ljudi što po svemu pljuju, naravno skrivajući se iza lažnog imena. Biće da još spavaju ili im ćaća nije dao da malo sidnu za komp :)
Vlast će gotovo sigurno ostati ravnodušna ali to ne znači da se treba pustiti i šutiti. Žalosno je na šta je spao nekad biser Hercegovine i glavno središte u istoj.. Grad duhova!

ZNA SE tko su pljuvači a cijeli Ljubuški će za koju godinu izgledati isto duvanjska ili Černobil

ZNA SE tko su uništivači da brojimo trebalo bi ohoho vremena šta su sve upropastili ova akcija je vapaj ništa spektakularno vodu treba plaćati ali JKP Ljubuški a ne nikakvim danas Parkovima sutra Vodovodima ...

neka se potrude naći gdje im se u mreži "gubi" voda, pa kad se naplati stvarna potrošnja vode neće biti potrebe za poskupljenjem nego suprotno

U Ljubuškom je na snazi grijeh vladajućih struktura.Sve je uništeno i ako se ovako nastavi sve će izgledat na duvanjsku i hotel Bigeste.Ljubuški ponos i dika su nestali u nečijem privatnom đžepu.SRAMOTA ČOVIĆU ZAŠTO NIŠTA NE UČINIŠ DA POMETEŠ OVU PRLJAVŠTINU U VLADAJUĆOJ GARNITURI.

Pa koliko je 5%?
Koliki je broj birača?

placamo najskuplju vodu u drzavi.?svakom nirmalnom jasno,dokaz nesposobnosti struktura vkasti koja donosi takve odluke!i iz toga izvlaci osobnu korist i finansiraju svoje propuste i nerad,neznanje i kriminal!

Ljubušaci protiv poskupljenja vode, hoće li vlast ostati ravnodušna?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari