U ponedjeljak u Zagrebu promocija knjige Dalibora Milasa "Hijene Ga nisu dirale"

ljubuski.info

U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu u ponedjeljak, 27. travnja 2015. s početkom u 19.30 sati bit će održano predstavljanje knjige Dalibora Dade Milasa "Hijene Ga nisu dirale" koje je nedavno tiskana i izazvala veliku pozornost ne samo javnosti Bosne i Hercegovine već i šire.

"Hijene Ga nisu dirale" zbirka je eseja i promišljanja o Bogu, čovjeku i fenomenima koji još uvijek "provociraju" društvo, kako se navodi u nekim medijskih natpisima. A Milas, kojeg Hercegovci od milja zovu Dado, stručnjak je u "provokaciji".

Po dolasku u Mostar Dado je okupio grupu mladih u udrugu "Minores" i izašao na ulicu beskućnicima i siromašnima dijeliti hranu. Na susretima za mlade koje je vodio u crkvi sv. Petra i Pavla okupljalo se po 500-tinjak mladih koji su s njim dijelili vjeru u bolju budućnost BiH. No za bolju budućnost potrebni su ljudi koji vide dalje od svoje dobrobiti, a Dado je upro prstom u one koji to sustavno već 20 godina odbijaju učiniti - u vladajuće političare. Šutnja je najveći grijeh današnjice, a Dado nije jedan od onih koji šute. Uslijedili su brojni pritisci, pa je Dado napustio svoj Mostar, ali samo kako bi se u njega jednom vratio. Upravo na njegovim ulicama, s beskućnicima i zaboravljenima, Dado vidi svoje poslanje.

Tijekom protekle godine koja je za ovog karizmatičnog svećenika bila neočekivano burna, nastala je knjiga 'Hijene Ga nisu dirale'.

Ona ne nudi gotove odgovore i recepte, nego i pitanja koja nukaju čitatelje da se i sami "pohrvaju" sa stranicama na kojima autor preispituje vlastite sumnje, svakodnevno se okrećući prema Vječnom.

U prvom dijelu knjige Dado progovara o Bogu: otvara pitanja samog pojma Boga i božanstva, ateizma i mitologije, Isusa i svega onoga što je u evanđeljima zapisano o njemu.

U drugome poglavlju iz svoje perspektive progovara o čovjeku i općenito o ljudima: o fenomenima koji još uvijek "provociraju" društvo ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijeloj regiji.

Na predstavljanju će uz autora o knjizi govoriti dr. sc. Dolores Grmača, dr. sc. Nino Raspudić i urednik Ivan Penavić.

Novac od prodaje knjige ide udruzi "Minores" te je namijenjen za skrb o beskućnicima i siromašnim Mostarcima.

Glas naroda

Zar će i Nino Raspudić?

U ponedjeljak u Zagrebu promocija knjige Dalibora Milasa "Hijene Ga nisu dirale"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari