HDZ i DF bojkotiraju vladu zbog javnih poduzeća

ljubuski.info

Ministri iz HDZ-a BiH su na jučerašnjem Kolegiju zaprijetili bojkotiranjem sjednica Vlade ukoliko na sljedećoj sjednici izvan snage ne bude stavljena Uredba kojom se regulira izbor članova nadzornih odbora u javnim poduzećima.

Prema važećoj uredbi, resorni ministri su nadležni za imenovanja članova nadzornih odbora u javnim poduzećima, dok HDZ insistira da o imenovanjima odlučuje Vlada.

Ministri iz DF-a smatraju kako se stavljanjem izvan snage te uredbe, kojom se razvlašćuju ministarstva, krše važeći zakonski propisi i ukoliko ta uredba bude stavljena izvan snage, oni neće sudjelovati u daljnjem radu.

Premijer Fadil Novalić potvrdio je kako u Vladi postoje nesuglasice oko sporne uredbe. Upravo je to, navodi se, jedan od razloga što ovog tjedna neće biti održana sjednica Vlade.

Podsjećamo, HDZ BiH je najavio da će zatražiti reviziju poslovanja svih javnih poduzeća, agencija i uprava u Federaciji BiH čemu se protivi DF. SDA je pak objavila kako njihovi partneri u vlasti nisu spremni na kompromise.

FTV

Glas naroda

Ne daj se Čoviću!

Ko će dobit elektru?

Čoviću izbaci iz vlade Komšića i njegove davež foteljaše.

podjela plijena...fuj...di su vam te reforme?glupi narode..

HDZ i DF bojkotiraju vladu zbog javnih poduzeća
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari