Raguž: HDZ 1990 neće biti rezervni igrač

ljubuski.info

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž izjavio je danas u Travniku kako neformiranje vlada u tri županije, više od šest mjesci nakon Općih izbora u BiH, pokazuje da među političkim strankama koje su za taj posao preuzele odgvornost nema dovoljno iskrenosti, povjerenja, niti konsenzusa oko najbitnijih pitanja.

"Trebaju položiti račun i javno objaviti imaju li većinu ili ne, a to još nisu uradili", kazao je Raguž tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990 koja je održana u Travniku.

Na upit novinara postoji li mogućnost da ta stranka bude dio vladajuće većine u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), Raguž je rekao kako je interes svih građana da žuapnijske vlade budu što prije budu formirane, ali je naglasio da HDZ 1990 neće biti rezervni igrač.
"Nećemo biti rezervni igrač da nas netko po potrebi, ad hoc koristi za vlastitu nespobnost. Ili smo unutra u cijelosti na principima europskih vrijednosti i dijaloga, ili smo opozicija. Ne zato što to želimo biti, nego zato što drukčiji priustup nema ozbiljnu perspektivu", kazao je Raguž.

Kako je rečeno, Predsjedništvo HDZ-a 1990 razmatralo je na današnjoj sjednici buduće djelovanje te stranke kao oporbe na svim razinama vlasti u BiH.

Raguž je pozdravio deblokadu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH s Europskom unijom (EU), ali je naglasio da tek slijede bolni rezovi i reforme.
"Tek ćemo vidjeti jesu li svi spremni suočiti s obvezama koje stoje pred BiH, kako bi izašla iz agonije. Spremni smo dati doprinos promjenama, ali nećemo držati svijeću neracionalnom trošenju vremena i manipulaciji sa općim i nacionalnim interesima", kazao je Raguž.

Upozorio je kako je očigledno da političke stranke koje su formirale vlast u BiH imaju suprotna stajališta u vezi s javnim resursima, javnim poduzećim, reformama, zakonima i ostalim bitnim pitanjima.
"Nastavlja se egzodus jer mladi i cijele obitelji odlaze iz BiH. Ono što nije napravljeno u ratu nastavlja se u miru zbog neodgovornih politika", kazao je on.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 razamatralo je danas i dovršetak procesa intergriranja s Hrvatskim narodnim savezom kojeg prevodi Drago Džambas.

Kako je rečeno, integriranjem tih političkih stranaka, te budućim partnerstvom s još nekoliko stranaka, BiH će dobiti profiliranu demokratsku političku opciju koja će biti istinska alternativa vladajućim strukturama.

Glas naroda

lijepo, mada sam ja po svaku cijenu da 90-ka bude opozicija, u ovakvim okolnostima plivati u bazenu sa dvije ajkule(HDZ i SDA) a biti pacifisticki nastrojen delfin (HDZ1990) mislim da bi bilo pogubno po stranku...

Nećete bit rezervni igrač, ali oćete sudit na tribinama kao gledatelji i gledati dosadnu utakmicu bez šansi sa lošim potezima sa puno dodavanja (tika taka). Bit će puno prekršaja sa malo žuti i nijednim crvenim, kornera i jedanaesteraca neće biti ali zaleđa i previeviše će biti. Izmjene neće biti poželjne tako da te utakmica neće biti za gledanja, jer će biti dosadna gledateljima, a oni će svaki poteza ako ga bude odigrat iz očaja.

puno gledaš utakmice pa cu u tom stilu i komentirati tvoj komentar...u zadnje vrijem kad navijači a i gledatelji nisu zadovoljni kvalitetom igre ekipe ili igrača znaju iz revolta ući i u svlačionicu...jesam li bio dovoljno jasan medo?

Misliš

neću ja bit rezervni igrač, oću bit glavn,i oću bit član predsjedništva, oću bit predsjednik vlade, oću svašta samo nek sam glavni, oću zato što oću, i nemojte me više zahebavat izaberite mene.

Nova vrsta političkoga sporta zove se RA[ * neprimjereno * ]JE. Označuje guzhonju koji želi stalno biti u politici neki čimbenik, a u biti je veliki himbenik.

Moj Martine pa ti u svim općinama u kojima su većinsko stanovništvo Hrvati imaš stranku, a jedino u rodnoj općini Stolac istu nemaš. Koliko te tamo vole da si na zadnjim izborima tj kampanji u rodnom mjestu bio protjeran, gađali te jajima i stajskim izmetom. Kad te tvoji nevolje kako će te Hrvatski narod iz drugi općina volit i vjerovati ti.

Pričuvni,, Martine od Bosne!

Ko će bit Predsjednik oće li Borka?

Raguž: HDZ 1990 neće biti rezervni igrač
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari