Sve će to narod pozlatiti - moguće i poskupljenje struje

ljubuski.info

Uprava Elektroprijenosa BiH uputila je prije nekoliko dana zahtjev Državnoj regulatornoj agenciji za električnu energiju (DERK), u kojem traži određivanje novih tarifa za usluge prijenosa električne energije, uvećanih 12,8 posto.

Ukoliko DERK prihvati njihov zahtjev, moglo doći do novog blagog poskupljenja električne energije, jer će se povećanje mrežarine odraziti na konačne iznose na računima potrošača. Tako će građani koji mjesečno potroše 30 KM struje dodatno platiti još oko 30 do 40 feninga.

Mirsad Salkić, član DERK-a, potvrdio je ovu informaciju te rekao kako već vodi postupak u skladu sa zahtjevom Elektroprijenosa da bi se vidjela njegova opravdanost.
"DERK će prije konačne odluke sve najprije dobro provjeriti da bismo vidjeli zbog čega bi tarifa trebala biti veća. To ne mora značiti da će zahtjev Elektroprijenosa uopće biti uvažen. No, i da odluka bude pozitivna, a ne vjerujem da hoće, ona neće toliko utjecati na konačni račun potrošača jer su to mali iznosi", kaže Salkić.

S druge strane, Matan Žarić, direktor Elektroprijenosa, tvrdi kako nije riječ ni o kakvom zahtjevu za povećanje tarife, nego traže da DERK izvrši preraspodjelu postojećih tarifnih sredstava te da se izvrši balansiranje zbog novih troškova.
"Vjerujem da to ne može utjecati na povećanje cijene električne energije jer u tom pravcu nismo ni išli", ističe Žarić.

Elvedin Grabovica, direktor Elektroprivrede BiH, kaže kako je upoznat sa zahtjevom Elektroprijenosa, ali da EPBiH s tim nema ništa.
"Ako DERK uvaži zahtjev Elektroprijenosa, poskupljenje struje je neminovno. Mi smo bili protiv toga, ali vidjet ćemo što će reći DERK. Povećanje mrežarine diktira i cijenu struje. Nažalost, najviše će ispaštati građani", rekao je Grabovica.

Dnevni avaz

Glas naroda

Gdje je Agape sad s peticijama?

Sve će to narod pozlatiti - moguće i poskupljenje struje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari