Bajuk - Matović: Eros slika krajolik

Doživljaj ljubavi kroz stoljeća brojnoj publici u Vitini proteklu srijedu navečer predstavili su Lidija Bajuk i Goran Matović, koji su izveli glazbeno-poetski kolaž “Eros slika krajolik”. Terasu nekadašnjeg restorana u Vitini, neposredno pored izvora Vrioštice, popunili su brojni ljubitelji glumačkih aktova, poezije i etnopjesme.

Uz šum izvora Vrioštice, interpretirajući stihove najpoznatijih hrvatskih pjesnika, poput A. B. Šimića, Ujevića i drugih, Matović, inače rođeni Mostarac, osjetio je, kaže, osobitu povezanost s publikom i atmosferu koja se rijetko nalazi.

“Često se stvari slažu same od sebe. Činilo mi se kao da je ovdje krajolik lica i prirode stvoren za ono što ćemo mi govoriti i pjevati. Dogodila se sinteza i okupljanje oko događaja koji je jedinstven. Ono što se dogodilo ovdje, dogodilo se, samo ovdje i po prvi put. Šum vode, ovoliki broj posjetitelja, fantastično puno djece. Nastojali smo dati sve od sebe, a i publika je dala sve od sebe u prostoru koji je gotovo mitski”, izrazio je oduševljenje ovaj glumac.

Oduševljenje posebnošću ovog događaja, organizacijom i Hercegovinom nije krila niti poznata etnomuzikologinja Lidija Bajuk koja je, kaže, svakim dolaskom ponovno iznenađena Hercegovinom.

“Postoji neka tajna veza između mene i Hercegovine, svaki put otkrijem nešto novo. Vrelo Vrioštice sa svim crnim stijenama stvorilo je prekrasnu kulisu. Mogu reći da je ovo najljepša pozornica na kojoj sam ikad nastupala”, kazala je Bajuk.

Matović i Bajuk pred brojnom publikom kolaž su stvarali više od sat vremena, a druženje se nastavilo do kasnih noćnih sati. Kao i umjetnici, i posjetitelji su napustili Vrilo nasmiješenih i zadovoljnih lica, a tijek izvedbe prekidan je pljeskanjem. Organizatori ovog, sudeći po mnogima, genijalnog događaja,

Udruga mladih “5 do 12”, također su izrazili zadovoljstvo posjećenošću događaja i predivnom atmosferom.

“Želimo zahvaliti Ministarstvu prosvjete, kulture i sporta ZHŽ-a, Općini Ljubuški i Eko udruzi “Vitina-Vrioštica” koji su nam pomogli pri organizaciji, isto tako Vitinjanima i vlasnicima obližnjih ugostiteljskih objekata, te brojnoj publici na odazivu”, kazali su iz te udruge.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari