Sloga otkazala Adamoviću, Damir Vučić novi trener

ljubuski.info

Nakon Ibre Rahimića i Borisa Gavrana, na klupi člana Druge lige FBiH Jug, ljubuške Sloge, dugo se nije zadržao ni nedavno pristigli Zdenko Adamović, nekadašnji nogometaš splitskog Hajduka, koji je šef struke tima s Babovca bio svega dva tjedna.
"Ipak nismo našli zajednički jezik s Adamovićem, prijateljski smo se razišli i odlučili se potpuno koncentrirati na domaće snage i u stručnom kadru pa će seniorsku momčad do kraja prvenstva voditi domaći trener Damir Vučić", kazao je tajnik kluba Željko Rašić.

Kako su zimus krenuli s ciljem da naglasak stave na mlade i domaće snage kluba, tako Ljubušaci žele i nastaviti.
"Vučić je radio u omladinskom pogonu i najbolje poznaje tko koliko može od naših juniora. Oni će još više u nastavku dobivati šansu igrati. I u posljednje vrijeme je jasno vidljivo da sve više Ljubušaka ulazi u prvi tim Sloge", kazao je Rašić.

Nakon prošlosezonskog posrtaja u ključnom meču borbe za titulu protiv jablaničke Turbine, Ljubušaci pred novu natjecateljsku godinu ništa nisu prepuštali slučaju već odmah preuzeli vrh ljestvice i nikako ga nisu ispuštali do 18. kola nakon kojeg imaju sedam bodova viška spram prvog pratitelja Posušja.
"Rezultatom smo zadovoljni, ali igrom ipak nismo. Sačuvali smo kostur tima u odnosu na jesenski dio sezone, ali ta ekipa ipak nije još proigrala i nismo zadovoljni njihovim nastupima. Konkurentima smo pobjegli sedam bodova i na rezultate nemamo prigovora", govori u ime uprave kluba Rašić.

Nekoliko nogometaša je napustilo Slogu zimus, a što se odrazilo i na igre momčadi.
"U odnosu na jesenski sastav smo pomladili tim kako bi igrali naši domaći momci, a tu je ipak i dalje 14 nogometaša koji su bili dio jesenskog tima. Zadržali smo kostur momčadi", napominje Rašić i dodaje:
"Pokušat ćemo vratiti što više domaćih igrača, Ljubušaka koji su otišli na stranu nastupati za druge klubove. Već sad razgovaramo s dosta njih kako bismo ih vratili natrag", rekao je Rašić.

Vrlo je izvjesno da će u posljednjih osam kola Sloga bez prevelikih problema ostvariti konačni i najvažniji cilj sezone - plasman u Prvu ligu FBiH.

"Na ljeto se planiramo dobro pojačati za Prvu ligu FBiH kako bismo se što bolje predstavili u višem rangu", zaključio je Željko Rašić.

Ozljeda Jelčića veliki hendikep

Veliki hendikep za Slogu je da su trenutačno bez prvog strijelca lige Mirka Jelčića koji je jesenas u 10 prvenstvenih utakmica zabio 15 golova. Zbog neugodne ozljede koljena on je izgubljen za ovu sezonu, a to se očito osjeti na učinkovitosti momčadi.
"To je zaista veliki hendikep za nas, nemamo pravog centarfora bez njega", istaknuo je Rašić.

J.S. [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari