Hoće li Jurišić prepustiti HSP BiH Primorcu?

ljubuski.info

Izborni sabor Hrvatske stranke prava BiH bit će održan na jesen ove godine i bit će redovitog karaktera, potvrdio je predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić. Kaže kako je do sada u dva navrata tražio izvanredni sabor, no budući da na Glavnom stanu tada nije bilo potpore za takvu ideju, ipak će se ići redovitom procedurom. Mediji su već posljednjih dana pisali i o mogućim kandidatima za prvog čovjeka HSP-a BiH, a u tom je kontekstu spominjano ime i Stanka Primorca Ćane.

Jurišić je, pak, govoreći o svojoj kandidaturi, kazao kako su moguće obje varijante, dakle i da se kandidira, ali i da propusti takvo što, ali je moguć, dodao je, i scenarij po kojem će on podržati i Primorca. Ističe kako u Glavnom stanu vlada prilično relaksirana atmosfera i kako će se u idućem razdoblju otvoreno razgovarati o svim mogućnostima do samog održavanja Sabora.

Revitalizacija podružnica

No, to istodobno znači i da će u tjednima i mjesecima koji slijede započeti temeljita obnova HSP-a BiH od najnižih razina, odnosno podružnica koje su i stup stranke, a kako bi se do Sabora stranka učvrstila, konsolidirala redove te započela izlazak iz prilično nezahvalne pozicije u kojoj se našla posljednjih godina. Pravaši se, zaključili su vodeći ljudi stranke na Glavnom stanu, u idućem razdoblju žele vratiti na političku scenu, obnoviti poljuljanu snagu te djelovati u smjeru daljnje izgradnje jake pravaške opcije koja će biti alternativa dvama HDZ-ovima na hrvatskom političkom prostoru, a istodobno djelovati konstruktivno u izgradnji nacionalne strategije na HNS-u.

Prvi koraci su učinjeni već na posljednjoj sjednici Glavnog stana, a jedan od zaključaka koji ide u tom smjeru je i da se za mjesec dana održi nova sjednica ovog tijela na kojoj će se konkretnije progovoriti o pripremama za Sabor, ali i aktivnostima oko suradnje s drugim pravaškim opcijama. Do tada, drugi je zaključak, svaka podružnica HSP-a BiH u našoj zemlji treba održati sjednicu s kvorumom, pri čemu će se svaka ona podružnica koja to ne bude uspjela, odnosno za koju se procijeni da nije vitalna, biti raspuštena. Na njihovo će se čelo zatim imenovati povjerenik koji treba sastaviti povjerenstvo čiji je cilj revitalizacija, ali i priprema za nadolazeći sabor.

Suradnja pravaša

Glavni stan također je ovlastio Jurišića, Primorca te Žarka Pavlovića da koordiniranim aktivnostima započnu proces razgovora s drugim pravaškim opcijama s temom ostvarivanja suradnje, kao i modaliteta te suradnje.
Drugim riječima, radi se o tematici približavanja stranaka pravaške orijentacije o čemu je već bilo govora, a cilj je traženje zajedničkog nazivnika koji ih objedinjuje i koji se može za početak pronaći u samoj ideji pravaštva na koju se svaka od stranaka poziva. Inače, trenutačno se u vrhu HNS-a nalaze četiri pravaške opcije - HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević, Hrvatski pravaški blok i HSP Herceg-Bosne pa će svakako biti zanimljivo za vidjeti hoće li se iste uspjeti naći za jednim stolom.

Konstruktivna sjednica

Predsjednik Glavnog stana HSP-a BiH Žarko Pavlović je naveo kako je izrazito ponosan na posljednju sjednicu tog tijela na kojoj se kroz konstruktivan razgovor došlo do jednoglasno usvojenih zaključaka koji se tiču podružnica stranke, obnove političke snage na terenu, kao i otvaranja razgovora s drugim pravaškim opcijama. Pavlović je naveo i kako HSP BiH namjerava aktivno i konstruktivno djelovati kroz Hrvatski narodni sabor, a posebno u okviru njegovih odbora.

Dario Pušić [ Dnevni list ]

Glas naroda

Zvonko ti si kralj ne daj se predsjedniče ne dozvoli da ovi nepismeni preuzmu stranku..

a velike razlike koji god dođe

boli nas neka stvar šta će bit s njima

Koga i to briga !?

Oba su za rešetke spremni nesta love pa puče tikva koji su ovo pohlepni ci, bolesnici. Ponovno posta stranka nepismenih sa osnovnom i pod ikoji sa srednjom školom pola pijanaca samo ovaj Zvonko je doktor ali će i njega uskoro ukloniti. Ova stranka i treba imati konobara za predsjednika jer i je to stranka kafanski osoba moralnoga karaktera..

Pa zasto komentirate Bubimirci

i ja se slazem da bi trebali komentirati samo hsp-ovci

Najbolje bi im bilo da prebace Bukmira-Žarkića u svoju stranku da im napravi reda.

katarza, kvesić i slični van iz stranke, ubaciti mlade i poštene ljude...zvonko glavu gore i posloži stranku

Tako je glavu gore Zvonko Kvesića i tu ekipu lešinara koji te žele smjeni t i stavit ovog konobara makni iz stranke i sredi stanje u njoj.

Jok bolan evo sad kad Nevenček ispuši on će preuzeti HSP

mi ćemo vam dati Matu Antića on će vam to sve srediti cakum pakum

To su sve egomanijaci-šteta za Hsp.

Bože dragi Ti se bez mane,
a iza tebe Primorac Ćane!

Prđe li ga ti kume prđeeee.

Hoće li Jurišić prepustiti HSP BiH Primorcu?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari