Kvesić optužio Jurišića da ga je tražio dio novca od zastupničke plaće

ljubuski.info

Sukob u HSP-u BiH na relaciji Viktor Kvesić - Zvonko Jurišić eskalirao je na posljednjoj sjednici Glavnog stana održanoj u subotu u Novoj Biloj, međutim sve je počelo još prije par mjeseci.

Još pred posljednje Opće izbore održane u listopadu 2014. godine raskol među članovima je nastao oko pitanja kojeg političara u utrci za Hrvatskog člana Predsjedništva BiH treba podržati, a zatim i oko toga tko treba i na kojem mjestu biti na HSP-ovim listama.

Problemi su se nastavili odmah dan nakon izbora kada je bilo vidljivo da je ova stranka apsolutni gubitnik izbora, te da čak ni predsjednik iste nije uspio sebi osigurati zastupničko mjesto.

U nadi da će ipak uspjeti naći svoje mjesto pod parlamentarnim suncem BiH Jurišić traži sve načine za približavanje HDZ-u BiH i traži protuuslugu za podršku koju je ova stranka dala Draganu Čoviću.

Međutim, ovo mu nije uspjelo, pa traži druge načine financiranja iz proračunskih sredstava. S druge strane Viktor Kvesić koji je u Skupštinu ZHŽ-a ušao nakon što je Stanko Primorac-Ćane odustao od mandata uspijeva kroz uspostavu kluba HSP-a u Skupštini ZHŽ-a ostvariti profesionalizaciju mandata i mjesečnu plaću zastupnika.

S obzirom da se Jurišić smatra zaslužnim za Kvesićev zastupnički mandat (iako ga je ovome prepustio Ćane, a ne Zvonko ili Zvonkin sin koji je ušao u Skupštinu ZHŽ-a) , od Kvesića je tražio da mu daje određeni iznos mjesečno.

Upravo je u subotu na sjednici Glavnog stana najveći sukob nastao kada je i ostatak vodstva ove stranke, odnosno njih dvadesetak saznalo za pokušaj iznude, jer je Kvesić javno optužio Jurišića za traženje dijela mjesečne naknade iz Skupštine ZHŽ-a.

S druge strane Jurišić je Kvesića podsjetio da su promatrači u ZHŽ-u plaćeni Jurišićevim privatnim novcem. Na ovu rečenicu reagirao je i Nedjeljko Bokišić koji je kazao kako je 5.000 KM koje je Jurišić posudio za promatrače, vraćeno i to iz sredstava koja ova stranka dobija iz proračuna ZHŽ-a zbog sudjelovanja u Skupštini Županije.

Kako će cijela ova priča završiti i hoće li iz svega nastati još jedan HSP (možda HSP Jurišić-Jurišić) ostaje za vidjeti. Sve bi se trebalo rasplesti u sljedećih nekoliko mjeseci kada će biti održan Sabor HSP-a BiH.

Mija Gavran [ dnevno.ba ]

Glas naroda

jadni šljamovi vi niste za čuvanje dvije ovce jednu bi izgubili a nadam se da će sada jurišić progovorit o vitinim marifetlucima i njegovim pajdašima koji su preko udruga uzimali ogroman novac a sve po blagosovu vrha stranke od predsjednika i svih koji su činili vlast u ž z h i federaciji i danas sjede na visokim položajima evo posls za sipu i tužiteljstvo

valjda je svma jasno sta znaci stranka- sredstvo za financiranje rukovodecih ljudi a gdje je pravastvo rvatine nase

Jurisic je [ * neprimjereno * ] nevideni razmjera politicki i moralni mrtvac i suga.

[ * neprimjereno * ] i guzonje isto komunjare iste glave i i iste face samo drugi predznak na kapi i marami

ma nije zanimljivo,bezveznjaci

Kvesić optužio Jurišića da ga je tražio dio novca od zastupničke plaće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari