Održana 3. večer gange, gusala i dipala Ljubuški 2015.

ljubuski.info

U prepunoj dvorani svadbenog salona "Fragola" u organizaciji udruge "Ganga, gusle, diple" iz Ljubuškog održana je "Treća večer gange, gusala i dipala Ljubuški 2015".

Nakon himne i minute šutnje nazočne je pozdravio Ante Mišetić, predsjednik Skupštine ŽZH-e, a potom je uz kraći pozdrav Božji blagoslov na sve zazvao fra Velimir Mandić, humački gvardijan.

Večer su otvorili ljubuški gangaši Mladan Akmadža, Sire Petrušić i Ikan Kraljević, a iza njih nastupio je Antas Mucić na diplama.

Potom su na binu izlazili gangaši, gangašice, bećari, guslari, diplari iz Hercegovine i susjednih općina iz Dalmacije, a na feštu su došli i "reraši" iz Kamešnice i Otoka kod Sinja.

Uz staru, provjerenu gardu, za pohvaliti je i veliki broj mladih, kako u pjesmi tako i na glazbalima.

Josip Begić iz Posušja, Marko Čolak iz Dužica, Dario Petrović-Ižić iz Klobuka i Slaven Bunoza iz Radišića pokazali su veliko umijeće na guslama, a Ilkan Babić iz Vitine na diplama.

Za pohvaliti je i dobar bećarac, ženski iz Mokrog i muški iz Studenaca, a cijela večer i organizacija bili su na zavidnoj razini.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

Glas naroda

Mislim da je najveća glupost da se mladi bave ovakvim aktivnostima,kakva je ovo umjetnost,kakva je korist ljudima od ovoga i sada mladima namećati bavljenjem ovim to je velik promašaj,ma koja trdicija,nabavi kenjca pa jaši to ti je tradicija.

Čuli nabavi kenjca, to ti navijaš da te netko kupi,e' pa neće ne tribaš nikome jedino valjaš za gaja da glođeš jasenovinu.

Održana 3. večer gange, gusala i dipala Ljubuški 2015.
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari