Raskol u HSP BiH - članstvo traži novo vodstvo

ljubuski.info

Sutrašnja sjednica Glavnog stana HSP-a BiH koja će se održati u Novoj Biloj mogla bi donijeti brojne promijene u ovoj stranci. Kako neslužbeno doznajemo u ovoj stranci je veliki raskol, a predsjedniku Zvonki Jurišiću leđa su okrenuli čak i dojučerašnji najbliži suradnici.

Naime, izvor blizak HSP-u BiH tvrdi kako niti Stanko Primorac, niti Vitomir Kvesić više nisu na istoj valnoj dužini sa Jurišićem. Baš, kao prije tri godine kada su vodstvo stranke pokušali smijeniti Željko Asić i Živko Budimir (lijeva i desna Jurišićeva ruka), sada promjene žele preostali HSP-ovci iz ZHŽ-a.

Kako tvrdi naš izvor na sjednici Glavnog stana HSP-a BiH vrlo lako bi se moglo povući pitanje izvanrednog izbornog sabora ove stranke, na čemu će inzistirati ekipa iz ZHŽ-a. Ukoliko uistinu dođe do takve odluke sadašnji predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić se neće (kako je ranije izjavio), niti kandidirati za mjesto predsjednika, a za njegovog nasljednika najveće šanse ima sadašnji dopredsjednik stranke, ljubušak, dojučerašnja Zvonkina desna ruka Stanko Primorac-Ćane.

Kako tvrdi naš izvor Ćane je u posljednjih nekoliko mjeseci pokazao ambicije prema ovoj fotelji, a većina preostalog članstva smatra da bi jedino on mogao iznijeti trenutačnu situaciju i stranku ponovno vratiti u kakve-takve pravaške okvire.

Neslaganja u ovoj stranci postoje i oko toga treba li se ujediniti s ostalim pravaškim strankama u BiH ili ne treba. Jurišić naime, priliku za HSP BiH vidi upravo u ponovnom ujedinjenju pravaša u BiH , dok druga ekipa smatra kako je to jedna od opcija, ali da ju sadašnje vodstvo nemože provesti.

Mija Gavran [ dnevno.ba ]

Glas naroda

A sa čim to Primorac može vratiti stranku. Sa svojim lažnim obećanjima i varanjem najbližih prijatelja.
Njegovim izborom nestao bi HSP sa popisa stranaka.

Već je nestao...

ovaj hsp se raspada ko ručna bomba

nek vrate kobilu

samo ih koroman more spasit

Razlog za svađu zapravo je odlazak Jurišića kod vožda na ispovjed.Jadnik tražio da se vrhušku HSP-a zaštiti od progona za učinjeno dok su bili u platformi.Dragi vođa rekao samo jedan more ostat a vi se dogovorite.Tko se HDZ-u uvuče u [ * neprimjereno * ]cu jeebaaaooooo je ježu majku.Dragi Pravaši koji to i baštinite nek vam je sretan današnji praznik.

Ajme imali itko u ovoj stranci normalan nestalo love pa se posvađali ali sad će prljavi veš na vidjelo ..

viktora kvesica za doživotnog predsjednika,on ce ujediniti pravaše i ući u koaliciju sa savezom komunsta

Vito novi predsjednik a tajnica mu Mate P. rodica Posušje.. Ali mislim da Zvonko treba ostat predsjednik on je jedino sposoban i moralan da razbije stranku do kraja ovi ostali tipa Kvesić,Zorić, Papković. Ćorluka Žara ,Čane su njegovi glavni mozgovi i moralisti te pošteni članovi stranke zato i je stranka sa 27 tisuća glasova spala na 6-7 tisuća i niko ne daje ostavku to je dokaz sposobnosti zato dragi Zvonko neka tebe i ove ekipe da razbijete i ono što je ostalo stid vas bilo.. Samo ste sebe osigurali samo nećete uživati u to budi siguran sve će brzo na vidjelo..

Raskol u HSP BiH - članstvo traži novo vodstvo
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari