Helez: Neće biti podjele ministarstva branitelja

ljubuski.info

Predsjedništvo HDZ-a BiH je, uoči prošlogodišnjih izbora, obećalo udrugama HVO-a kako će preuzeti spomenuto ministarstvo. No, ništa od toga! Ostaje činjenica da je HDZ, kako je Marinko Čavara, potpredsjednik ove stranke, nezadovoljan revizijom branitelja koja je "neustavna i nezakonita", te da je "čista logika da ono što je nezakonito i neustavno treba poništiti".

Poput Čavare, slično su razmišljali i predsjednici pojedinih udruženja proisteklih iz Armije BiH. Recimo, Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanske županije, koji je, među ostalim, tvrdio kako su revizorski timovi koji su kontrolirali boračku i braniteljsku populaciju sastavljeni mimo Pravilnika o radu i formiranju revizorskih timova i "po babu i po stričevima".

Nisu se, objasnio je, u obzir uzimala mišljenja koordinacije braniteljskih organizacija i kantonalnih ministara za braniteljska pitanja. I zbog ovoga je SRVISBK-a protiv Zukana Heleza, sada već bivšeg ministra, podnio krivičnu prijavu.

Ovaj je, pak, po isteku mandata, zainteresiranim na svom Facebook profilu objasnio da je revizijom "iz prava, po različitim osnovama, izvedeno više od 10.000 korisnika", da je ušteđeno oko "60 milijuna KM na godišnjoj razini, te su tako stvoreni uvjeti za povećanje obiteljskih i osobnih invalidnina do desetak posto".

Obmana i posljednji dani

"Iako su gospoda Čović (Dragan, predsjednik HDZ-a BiH, op. a) i Čavara istrajni u obmanjivanju javnosti da je revizija neustavna, da je vršena selektivno, te da će ovaj proces ukinuti, po tko zna koji put ponavljam da za ovakve izjave nemaju nikakve osnove, osim da daju lažna obećanja onima koji su revizijom izvedeni iz prava, a kojima su upravo HDZ i SDA u zamjenu za glasove osigurali pravo na invalidnine, odnosno novčane naknade, čime je nanesena nesaglediva šteta proračunu Federacije BiH. Više od 150 kaznenih prijava sam podnio protiv lica koja su sudjelovala u organiziranom kriminalu u oblasti boračko-invalidske zaštite i nadam se da će pravosudni organi procesuirati odgovorne za njihova djela", poručio je bivši ministar branitelja Zukan Helez.

Oslobođenje

Glas naroda

prvo heleza procesuirati

Zukane tvoje prošlo

Ko te je išta pita ? Donosiš odluke retroaktivno ? Pa to nije bilo ni za vrijeme druga Tita... Zukane, Zukane ....... Revizije treba biti. Ali neka to svaka strana napravi u svojim redovima. Jedna je istina a to je da je u ratu HVO radio po svojim planovima a Armija po svojim. Naravno postojali su pregovori dogovori i slično. Nadam se da u obje strane postoje evidencije o pripadnicima, stradalnicima, poginulim, časnicima ...... itd. Najbolje rješenje je da pripadnici "Armije" raspolažu sa svojim dijelom novca onako kako to najbolje zanaju, a HVO isto tako. Tada bi sve neistine isplivale na površinu. Lažnjacima bi se stalo u kraj, a obespravljeni bi se vratili u sustav. Inače nikad kraja ovim "zavrzlamama". Na Zukanov način istina nikad ne bi zaživjela.

Ovaj se izobličio od rakije.

Da izobličio se od rakije. Nije ni čudo. Ministarstvo branitelja bi trebalo biti i moje ministarstvo - a nije. Trebalo bi "služiti" svim braniteljima - a to ne čini. Nikad neću biti zadovoljan radom ovakvog ministarstva jer mene i ovakve kao ja ne predstavlja - ignorira nas. Nije sve gotovo a mnogi bi voljeli da je tako. Minstarstvo branitelja bi trebalo brinuti o svakom istinskom branitelju i to mu je zadaća. A ti "šljiva, loza" , naravno da imaš demokratsko pravo komentirat nešto kako hoćeš i u doba dana kad to želiš. Ali nemožeš zabraniti ni ovakvim da to čine, ma koliko got ti to pijanski izgledalo. Pozdrav kolegama braniteljima.

Kako će sad Zukanova kućna prijateljica Dunja proći nju treba što prija pozvati na odgovornost pa najveće zlo je pošlo iz ureda obrane (drage pare) pa se svašta opisivalo pa sada nastradaše oni koji su zaslužili bar nešto da imaju od toga prokletog rata. Dok je njen muž zamznio mirovinu u činu Brigadira i ima radno mjesto u Općini a u sukobu je interesa jer ne može tu radit dotle pravi branitelji dižu ruku na sebe ili jedva spajaju kraj sa krajem. Žalosno je u kakvom društvu i okolini živimo samo mi nije jasno zašto branitelji šute koga se boje pa nisu se bojali ući u rat i borit se nije da se sad boje ovih ratni profitera koji su sve učinili da domovinski rat spuste na dno. I u tome su uspjeli hitjeli mi priznat ili ne... Udba je uradila svoj posao u suradnji sa zapovjednicima koji su potpisivali za par tisuća eura sve. Pogledajmo tko su nam sad časnici tko prima mirovinu ma nije mi krivo kad vidim vojnika koji je odradio terene pa sad prima mirovinu ili invalidninu ali kad vidim dezertere i one koji su plaćali izbjeglice da idu umjesto njih na teren i ti su nam danas časnici žalosno. Dragi branitelji dignite svoj glas protiv ovog udbaškog lobija jer će te inače uvijek biti na tapeti bilo koje vlasti a još je žalosnije uskoro po ovom ispasti će da niste ni bili učesnici rata jer će vam ovi dezerteri zauzet mjesto..Što ćete reći djeci za par godina gdje ste bili. BUDI TE SE MOJI DRAGI BRANITELJI!

ne mantaj, ili si stradalnik ili nisi stradalnik, ili si zapovjednik ili nisi zapovjednik , ne prima se invalidska za odlazak na terene

Bravo gospodine pogodio si u sridu a možda ni svjestan nisi slažem se da svi stradalnici trebaju dobivati invalidninu ali ovo da zapovjednici primaju mirovine a običan vojnik od šake do lakta to je dovelo do takvih podjela erozije mućki srozavanja morala a ti zapovjednici su gori vojnici od običnih bili znači netko je namjerno napisao zakon da se napravi kasta povlaštenih

Jeli vila invalidnina i zaostaci??

Ako ćemo mak na konac ni smijenjeni zapovjednici pukovnije nisu htjeli ići na teren kao obični vojnici a običan vojnik ispada da je dobar samo kao mrtav vojnik ili teški invalid toliko o ratu

Ako ćemo istinu govorit ajdemo onda ovako koliko to ima invalida da su ranjeni na prvoj crti ja kakao znam pojedinim je to bio nakon dužeg vremena prvi teren i to sa policijom odvedeni neki su prilikom bijega sa terena ranjeni neki su prilikom švercali (Bijelo polje) naleti li na minu neki su na jako čudan način stradali ili kući ili??? kad bi to sve zbrojili i oduzeli ma nema ni 20% onih pravih invalida..

Zukanova teror prošao došlo novo vrime ponovo redovno primanje i zaostaci za 14mjeseci, zahvala gospodinu, Čovića i HDZ -BiH, koje jamijo jamijo, ovi koji laju neka nastave

bog te cuo al mislim da od covica i hdz nista ,pere ruke od svega ko pilat od isusa

Neka samo naprid sa Čovićom vi pokupujte sve likove vi ste to i zaslužili nedaj bože nikomu.Ostalo je još malo mrvica pa ito pokupite.Jeli vam išta Sveto.

Tebi nisu potrebne pare staru čoveku (dedo)

U Općini i su davali časničke invalidnine!

Sigrno 100posto

...jesu legle pare

14.04.2015godine

Dodulo,ti se nadas da postoji evidencija???!! Evidencija MORA BIT I POSTOJI!! SAMO TREBA REC KO SE BOJI ISTINE IKO JE UPORNO SKRIVA!! MARKO JE U PRAVU PODRZAVAM GA. stalno se govori i bori za prava i DODATNA prava za one koji vec to decenijama koriste a sta je sa onima koji nisu NIKA NISTAdobili?? Tih se niko nesjeca,oni NEPOSTOJE!! bilo jedno ili dva ministarstva ako ce radit POSTENO, svjedno. Je. Istinski branitelji i stradalnici rata nemaju se cega plasit. Laznjaci dizu galamu! Pozdrav svim PRAVIM braniteljima a posebno ZABORAVLJENIM BRANITELJIMA

Ti u rodenoj kući zaboravljen, riba lovi u mutnu, nikad niko nije doktoru pobija nalaz

Helez: Neće biti podjele ministarstva branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari