U bombardiranju Lipna prije 23 godine poginuo Ante Šaravanja

mig 29

Zrakoplovi Jugoslavenske narodne armije (JNA) 8. travnja 1992. godine bombardirali su selo Lipno u općini Ljubuški. U napadu je oštećena crkva Uznesenja BDM te nekoliko obiteljskih kuća, a od posljedica ranjavanja preminuo je Ante Šaravanja.

MiG-ovi 29BS ispustili su dvije bombe poznate pod nazivom "krmače" ukupne težine od jedne tone. Tog kobnog 8. travnja 1992. godine, gore spomenuti Šaravanja je od detonacije zadobio ozljede te nakon mjesec dana preminuo od unutarnjeg krvarenja.

Također, u više navrata je Lipno pretrpilo raketiranja, ovoga puta gađana je škola raketama kalibra 128 mm s brda Hum u Mostaru, a većina raketa popadala je po šumi oko sela.

Glas naroda

Sve im je Hrvatsko smetalo

Žalosno je sto jos nitko nije stavio na spisak ovu žrtvu Antu Saravanju kao žrtvu poginulu u ratu. Jer i dan danas se ovaj čovjek piše i vodi da je umro prirodnom smrću. Sramota za LJUBUSKI. Da je se ovo deseto u Sirokom Brijegu, bila bi žrtva srpske agresije, obljetnica bi se održavala jer je prvi avio napad u BiH a i bilo je žrtava, bilo bi polaganje vjenaca itd. Do dan danas NIKO nikada nije došao niti je se sjetio ovoga. Počivao u miru Božijem, moj Anta tako su ga Lipnjani zvali i neka ti je laka Hrvatska gruda.

Tako nam je u svemu, a za sve su krivi branitelji koji su se podjelili

To je bio drugi zračni napad na centre za obuku HOS-a.Svima na znanje gore u Lipnu cilj je bio prvenstveno HOS.Tadašnje novinske i TV kuće su taj slučaj dobro zabilježile.Oni koji su tada navodili zračni napad i odali lokaciju kampa kasnije su se dobro uhljebili u HSP-e i dobili časničku mirovinu.Sramota za Ljubuški.

Nekadasni "politicar" HSP-a a danas "umorovljeni visoki casnik umirovljen pod povoljnim uvjetima" kao nacelnik tada nepostojeceg CED-a HOS-a doveo je lazne novinare beogradske "Duge" a u stvari su to bili obavjestajci KOS-a ex YU i naredni dan su vidjeni ciljevi bili bombardirani...
"Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju"

Za ovog iznad,

Ne mora se cijeli Ljubuški sramotit ako su pojedinci radili greške ili uopće nisu ništa radili.
Pokojni Ante Šaravanja je žrtva srpske agresije a ono što bi trebalo naše političko vojno i svako drugo vodstvo je da se pokojnom i svim poginulim u Domovinskom ratu odaju najveće državne počasti te da se inzistira na krivičnom gonjenju i kažnjavanju agresora..

Pokojnom Anti pokoj vječni u svakoj normalnoj državi taj bi čovjek bio žrtva rata kod nas su žrtve rata dezerteri i [ * neprimjereno * ]. Zna se tko je dao koordinate JNA taj danas uživa mirovinu i što je interesantno isti je zapovjednik CED-a lijepo je naplatio izdaju i rad u službama prvo je glavni bio u parkovima u Osijeku pa je došao u Hercegovinu da pomogne UDBI da odradi ekstremne Hrvate i uspio je dosta u tome sad neka uživa mirovinu takvi smo ti mi Hrvati nagradimo [ * neprimjereno * ]ka. Taj isti M.B sad radi za novinsku kuću ali Bošnjačku u istočnom Mostaru ali kao suradnik ponovno radi svoj posao (vanjski suradnik) naučio radit svoj posao i gotovo.

ispada da je taj mb zvani k....a dao koordinate i ljubuskog i grad je raketiran vise puta mene zanima da li je itko podigao tuzbu protiv pocinitelja ako nije svi suci tuzitelji politicari sram vas bilo

....pa koje taj m.b...sta ga krijes...nek zna narod...cega se bojis

Zvali se oni glodavci ili neke druge domaće životinje uskoro će pred tužitelja jer kaznene prijave su podnesene još davno.Kako reče ministar sigurnosti BiH u današnjem tisku uskoro na suho plove krupne ribe.Kad sretneš u Ljubuškom čovjeka koji još i danas nosi torbu na ramenu koja je indentična onoj što su nosili oficiri JNA e to ti je taj tajnoviti brko M.B.

....aha...da nebi te torbe nebi ni skuzi....a dje je nestao covjek...nevidjam brku

Njega su od milja zvali "KOBILA" stari udbaš...točno i danas nosi partizansku oficirsku torbu preko ramena interesantno je ne zna vozit ni auto a ni bicikl...

Takozvane sluzbe(nenarodne-"KOS" i "Udba") koje su mislile da nikad hrvatsku necemo imati su uistinu bile uvucene u sva moguca zbivanja i bili su visokopozicionirani clanovi "demokratskih partija" i "stozera".U opcim poslovima i IPD sluzbama su sjedili ljudi koji su neprijateljskim stranama dostavljali svaki moguci podatak tako da je bilo situacija da Radiscani odu na teren a neprijateljski radio sa suprotne strane proziva poimenice sa imenom oca i godinom rodjenja one koji su odazvali se i dosli na teren.Pametni znaju o cemu govorim jer su bili tamo i to dozivili.Imamo i slucaj gdje su se pripadnici HOS-a fotografirali u jednoj lokalnoj foto radnji a duplikati slika su zavrsavali u Beogradu...Pandorina kutija o Ljubuskom se pomalo otvara i nece mnogima biti ni drago ni veselo jer ko sa macem bije-od maca i gine..

U bombardiranju Lipna prije 23 godine poginuo Ante Šaravanja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari