Zagrebački sud o opravdanosti optužnice protiv Olivera Knezovića

ljubuski.info

Zagrebački Županijski sud 9. travnja raspravljat će o osnovanosti optužnice protiv Olivera Knezovića čiji je kazneni progon, zbog ubojstva navijača Nogometnog kluba Sarajevo u jesen 2009. u Širokom Brijegu, BiH prepustila hrvatskom pravosuđu.

Kako Knezović ima hrvatsko državljanstvo i prebivalište u Zagrebu njegov je kazneni progon preuzelo zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo koje ga tereti za ubojstvo navijača Vedrana Puljića, ali i za šest pokušaja ubojstava te dovođenje u opasnost "opće opasnom radnjom ili sredstvom".

Optužno vijeće na sjednici, koja će se održati pod predsjedavanjem sutkinje Gordane Mihalel Grahovac, optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu. Sjednica je zakazana za 12:30 sati.

U optužnici koju je u veljači zaprimio zagrebački Županijski sud stoji da je Knezović 4. listopada 2009. u Širokom Brijegu, ispred nogometnog stadiona gdje se trebala odigrati utakmica s gostima iz Sarajeva, tijekom navijačkog sukoba policajcu iz korica istrgnuo službeni pištolj, istrčao na cestu i s pedesetak metara ispalio deset hitaca prema većem broju navijača Sarajeva, ali i policajcima i okupljenim građanima Širokog Brijega.

Osim Puljića koji je odmah preminuo od hitca u glavu, Knezović je dvojici navijača Sarajeva nanio teške ozljede opasne po život pogodivši ih u bedro, odnosno grudni koš.

Tereti ga se i da je još četiri osobe ozlijedio pogodivši jednu osobu u desnu ruku, drugoj nanio prostrijelne rane lijeve strane vrata, treću pogodio u desnu potkoljenicu, a četvrtu osobu u lijevu natkoljenicu", ističe Županijsko državno odvjetništvo.

Iako se Knezović istog dana predao policiji i priznao da je pucao na navijače Sarajeva, pripadnike skupine Horde zla, nedugo nakon toga pobjegao je iz zatvora u Širokome Brijegu što su mu omogućila dvojica policajaca koji su osuđeni na pet mjeseci zatvora, ali su im presude nakon žalbi već dva puta ukinute.

Krajem listopada 2009. Knezović je u Zagrebu uhićen temeljem međunarodne tjeralice, no kako BiH Hrvatskoj tada još nije prepustila njegov kazneni progon pušten je na slobodu, nakon što je na Županijskom sudu dokazao da je hrvatski državljanin.

FENA

Glas naroda

a dotični upucani navijači su pjevaIi sevdalinku,pokazujuć nastranom puku hercegovine i širokog svu ljepotu navijanja za voljeni klub,nazvavši svoju navijačku skupinu milozvučnim nazivom horde zla.ime te navijačke skupine tako milo i uljudno zvuči da se sve navijačke skupine žele tako zvat,al ne mogu jer je to ime zaštićeno.oliver ima samo jednu krivicu,a to je što nije išamarao te policajce.oni su plaćeni da štite red i imovinu svakog građanina ove llude države,i u toj službi imaju i pravo i obavezu da upotrijebe oružje protiv svakog onog ko prijeti sigurnosti građana i imovine.da su ti dotični policajci vršili svoju dužnost ne bi oliver trebao uzimati policajčevo oružje,i raditi njihov posao.da se je ovo dogodilo identično u americi,oliver bi dobio orden za hrabrost,a u lludoj državi mu se sudi.ne poznajem olivera,ni policajce ni pokojnog puljića.stao bih i iza nekog mehe u sarajevu da se je identična situacija desila u njegovu gradu,i da je nastradao navijač širokog,i da su se ponašali onako kako su se ponašale sarajlije taj dan.dali je i jedan navijač optužen za štetu koju su nanijeli taj dan u širokom i da li se protiv njih vodi kazneni progon.to je problem.žalim za smrti puljića,ali za njegovu smrt nije kriv oliver već neko drugi.želio bih da sarajevski klub uđe u ligu prvaka i da se njegovi navijači budu ponašali identično u engleskoj ili francuskoj kao u širokom,pa bi onda vidjeli kome bi se sudilo i šta bi im se dogodilo.al pošto je ovo ludilo od države sve je moguće.a ovi policajci su sramota i za narod i za policiju,a i za i ovakvu nakaradnu državu.

Zagrebački sud o opravdanosti optužnice protiv Olivera Knezovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija
ljubuski.info
Jedinu zastavu na prosvjed donijeli Zaboravljeni branitelji Ratni poručnik, Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Piralen - Mostarska skraćenica za otkaz! Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Sama svoja veleposlanica Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari