Šipovački stranački novinari ili SSN kao CNN

panorama

Šipovača je najčešće spominjano selo ili naselje u medijima u našoj Općini, pa se mnogi pitaju, što je razlog da je tome tako?.

Ovo naselje ima čitav tucet novinara, urednika portala, pisaca i pjesnika-stihoklepaca, kojima je to glavno ili sporedno zanimanje.

Početci Šipovačkog Novinarstva sežu još od početka i sredine devedesetih godina kad su 2 šipovacka lokalna, HDZ-ovca polagali tećaje Novinarstva u Mostaru, nakon sto su proveli 10 god u Sarajevu, a da nisu zavrsili studije.
Sve ovo je bilo u cilju pronalaska stalnog i laganog posla, koji se plaća iz proračuna Općine.

Prvi od njih je bio spiker na Radio Ljubuskom 1992-e i 1993-e, kasnije je bio VD Ravnatelja Info Kluba i Knjižnice LjubuŠki, dugi niz godina. Poslije toga je bio Savjetnik Načelnika Općine za gopodarstvo. Trenutačno stranačko zaposlenje ovog, sada već bivšeg novinara, je VD Ravnatelja JU Kulturno Sportski Centar Ljubuški.
Gdje god je djelovao i radio iza njega je ostavala pustoš.

Drugi šipovački novinar je sada VD ravnatelja Općinskog Radio Ljubuskog, koji svoje zaposlenje moze zahvaliti članstvu u HDZ u ranih devedesetih.
Svoje članstvo u stranci kapitalizirao je stalnim zaposlenjem na proračunu Općine Ljubuski na lokalnom Radiju. Ovaj šipovacki Novinar nije nigdje drugdje radio, osim na Radio Ljubuškom.
Ovog Novinara su nekad u šali zvali predsjednik SND-a - Šipovackog Novinarskog Drustva.
Dugi niz godina bio je, kao i gore prvi pomenuti član u 10-ak do 15 Upravnih i Nadzornih odbora Općinskih poduzeća, gdje se je dobivala plaća na osnovu samo članstva u tim odborima.

Ovaj novinarski dvojac, sa kormilarom ili bez njega, dugo nije bio eksponiran u medijima i nije se zapravo niti znalo što rade.

Treći po redu, koji čeka posao, tipa gore pomenutih dvojice, i koji se ugledao u njih, je urednik Šipovaca Portala, inace blizi član obitelji od gore prvog navedenog i on je krenuo stopama gore navedenih.
Ovaj sadasnji polaznik tečaja novinarstva, je dobar prodavač magle, opsjenar i obmanjivač javnosti, posebno mladih, koji se predstavlja kao anarhista i revolucionar, i blizak je SDP-u, i čeka svoj red na zaposlenje tipa gore pomenutih dvojice.

Tema za svoj rad, koju je odabrao ovaj posljednji u nizu je Mjesna Zajednica, koju vodi njegov susjed, Zlatan Bebek, a koji je također član HDZ-a, i koji je često u medijskoj nemilosti svojih stranackih kolega novinara, odnosno on im je često i glavna tema.

Ovaj potonji urednik Šipovaca Portala je izjavio da mu je najveća želja postati Predsjedniik Mjesne Zajednice, pa onda sve drugo.

Također postoji nekoliko pisaca i pjesnika-stihoklepaca, od kojih je jedan planetarno poznat kao kronicar šipovačkih događanja!

Postoji jos nekoliko kolumnista koji objavljuju u medijima.

Šipovača zauzima uvjerljivo 1 mjesto u Općini Ljubuški po broju Novinara ako ne i u čitavoj regiji i vjerovatno cijeloj BiH po broju ovih zanimanja. Na 430 stanovnika Šipovače koji tu žive 4-5 novinara, i po tom principu bi u Ljubuskom sa 29.000 stanovnika trebalo biti oko 400 do 500 novinara.

Mislimo da ih nema ukupno više u citavoj BiH, pa vi uporedite. Rekli bi smo puno novinara po glavi stanovnika.

Zlatan Bebek

Komentari

Što se brukaš još više s ovim tekstom ?

ovo nije zlatan pisao!

Seoska UDBA uplela prste ;)

Nije UDBA već čuvari Jugoslavije.

u cijelom svijetu lošoj i korumpiranoj vlasti smetaju novinari a pogotovo kada je blagajna opustošena. jeli tako Zlatane predsjedniče mesne zajednice?

Zlatane ne piši gluposti. Podnesi izvješće.

Revolucija je jedina solucija ...

Zarkicu ,sada si pa sa zupanije na opcinu, i selo ,sljedece, je na kucu!

Žarkiću kad i di ćemo?

Šipovački stranački novinari ili SSN kao CNN

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari