Izabrano novo rukovodstvo "Zaboravljenih branitelja" u ZHŽ-u, prozvan Mario Karamatić

ljubuski.info

Udruga "Zaboravljeni branitelji" ovog je petka u Grudama održala Skupštinu na razini Zapadnohercegovačke Županije. Za Predsjednika je izabran Vlado Marušić iz Širokog Brijega, koji je u širokobriješkoj podružnici ranije obnašao dužnost tajnika, a više-manje bio je i glavni pravni ekspert u radu cijele udruge za koju je ovom prilikom istaknuto kako na razini Bosne i Hercegovine trenutno broji 20-tak tisuća članova.

Kako je na Skupštini u Grudama istaknuto prilikom formiranja Udruge u Grabu kod Ljubuškog nitko nije ni slutio kakav će odziv s vremenom biti, odnosno o kakvoj masovnosti će biti riječ kroz svega dvije godine njihovog rada.

Predsjednik Udruge "Zaboravljeni branitelji" Drago Grbavac i ujedno dosadašnji Predsjednik Udruge u ZHŽ-u izrazio je zadovoljstvo ovim činjenicama, ali isto tako kaže da mu nije drago što političke elite, odnosno vlasti u ovoj državi nemaju sluha za Zaboravljene branitelje, kao i spoznaju kakve im opstrukcije sve čine negdašnje kolege s bojišnice, koje su danas članovima nekih drugih sličnih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

Također, on i Vlado Marušić su, neposredno nakon završetka spomenute Skupštine, prozvali izravno Maria Karamatića, Predsjednika HSS-a BiH, a povodom njegovih nedavnih medijskih istupa kada je ničim izazvan, kako kažu bez ikakvih argumenata dirnuo u ove ljude, te prozvao i njih i njihovo djelovanje.

Stoga su uputili javni poziv Karamatiću na sučeljavanje pred kamerom našeg portala, kao i svima ostalima kojima eventualno smetaju "Zaboravljeni branitelji". Izrazili su spremnost na nastavak svoje borbe, a uskoro namjeravaju pokušati uspostaviti što ozbiljniju suradnju s predstavnicima nove Federalne vlasti, dakle gospodom iz SDA, HDZ-a BiH i DF-a. Isto tako, surađivat će i s predstavnicima vlasti na županijskim i općinskim razinama bez obzira iz kojih političkih opcija isti dolazili pošto i u njihovim redovima ima simpatizera, pa i članova različitih stranaka, no oni ponovno daju do znanja kako nisu nikakva stranačka organizacija niti će biti, jer njihov krajnji cilj je gašenje ove udruge, a ugasit će je onog trenutka kada ostvare svoja prava koja imaju i svi ostali branitelji iz Bosne i Hercegovine.

dnevno.ba

Komentari

Nema zaboravljenih branitelja, ima samo obespravljenih.

Bravo Grbavac..... Najviše mi se dojmila istina ona kad si rekao kako ti nije jasno da od onih kolega koji su bili s nama u istom rovu nema čak ni verbalne podrške - da bi nam na neki način trebalo pomoći da istjeramo pravdu. Da, sramotna je istina da oni samo šute.... čak se niti ne usude reći i nešto još bitnije a to je da se među njima nalazi i veliki broj onih .... nekih ... ne usudim se ni izreći kako bih ih nazvao. Strah ih je to reći zbog mogućeg gubitka svojih stečenih prava. Dobro se sjećam vremeenaa kada su ovi drugi trebali biti s nama po rovovima a nisu - bili su negdje drugdje..... Da, vrijeme prolazi a ja se samo jedem. Dobro je da ima nekakva udruga koja mi uliva nekakvu nadu. Udruga je izišla s nekakvim prijedlozima. Ako uzmemo u obzir vrijeme koje je prohujalo i ono koje nam je preostalo u životu, uz Tvoje, kad si rekao da ne tražimo ništa retroaktivno, mislim da su prijedlozi potraživanja baš minimalni. Drago, znam da te nije strah i da se ponašaš onako kako je jedino moguće u uspjeh a to je udruživanje zaboravljenih na cijelom prostoru BiH. I ja sam Ljubušak i želim da udruga bude aktivnija i djelotvorna kao i kad smo mi Ljubušaci išli u rat. Pouzdano znam da ima još puno onih koji nemaju ama baš nikakvih prava a nisu se učlanili u ovu Udrugu. Mislim da bi se Udruga brojčano mogla puno uveličat. Moj prijedlog je da se kroz pojedince treba proširivati u svakom naselju. To je izvedivo dok nas ima.

čovik nudio stranku devedesetki za deset tisuća maraka, ovi nisu htjeli. sad se čovjek dobro prodao. je da je malo okasnio sa dolaskom u postrojbe HVO, ali dobro.

pozdrav.dali netko zna gdje se može uclamiti u ovu udruku i kod kog.unaprijed hvala.

Ured se nalazi u ljubuškom do zgrade policije preslika osobne karte ovjerena u općini Udruga zaboravljeni branitelji od 9 sati

se mogu ovjeriti kod onoga što je potpisiva lažne izjave vrlim ljubuškim zapovjednicima, pa i njemu sredili peeeeenziju?

mario karamatić govori i laje ono što mu i koliko mu čović kaže. on je kupljen i to je to. čak se hvali kako se dobro prodao.

Dvadeset tisuća članova!Dvadeset tisuća pješaka-slikovito rečeno.Čovječe-sila je to!Baš zato-teško je vjerovati da politika-nema tu svoje prste. Ne samo HVO nego i Bošnjaci-pametno.Sa svima razgovarati-pametno.Nikom ne vjerovati-pametno.Podrška ljudima-izgledaju iskreno...........................................................Ni jedna vlast ne može-ignorirati- taj broj ljudi- ako ostanu ujedinjeni.

ma nije to 20 000 pješaka već 20 000 onih što imaju osobne iskaznice vidiš da je to jedini uvjet za upis u to udrugu ništa ratni put i te stvari to mi je neozbiljno

To baca jedno-sasvim drugo svjetlo!

nek grbavac kaže jeli ga privodila vojna policija da ide na teren

sad je na dnevniku bio neki Karamatić. neki pošten čovik vidi mu se po glavi.traži neko tužiteljstvo bogare ti. pošten čovik sigurno.

09 Rujan 2014 06:31
Ministar Zukan Helez dao obećanje...

Federalni ministar branitelja Zukan Helez jučer je posjetio Hercegovinu (Posušje, Grude i Ljubuški).
Helez se susreo i održao sastanak s vodstvom udruge "Zaboravljenih branitelja" i obećao im donošenje novog zakona branitelja u koji će biti uvrštena i prava "zaboravljenih".

kako ste sijali

Kad oćeš da se tako zoveš, IZDAJICA '' Štose tiče zakona zakon je proša znam dati nije drago.Polako nama se ne žuri a plus toga mi imamo Dostajanstvo mi ništa ne kupujemo nego što nas pripada.RATNI PUT...X km po mjesecu

Pa ljudi moji. Jeli moguće da neki pojedinci misle da su svi bojovnici HVO stradalnici rata i da su zbrinuti? Začuđuju me neki komentari. Vjerujte mi, ima puno nas, običnih bojovnika, koji su iznijeli rat na svojim plećima, pretrpili su veće strahove od nekih koji su se zbrinuli, nismo [ * neprimjereno * ], a ne možemo naći ni posao u ovome društvu kako bi se prehranili. Kad su se tražile invalidnine mislili smo da je to nemoralno, a danas nam se smiju neki papci a nisu ni okusili rata. Drago, moraš biti puno odlučniji i žešći kad si već pokrenuo ovu udrugu. Ako si čovjek predlažem ti da na [ * neprimjereno * ]ke rata, a danas zbrinute "bojovnike", ukažemo i prstom....... Mi smo istinska snaga, možda ni sam ne znaš da ima puno puno pravih branitelja koji nisu članovi ove udruge a nemaju ni skrb ni čin ili neko odlikovanje koje se plaća. Čija je ovo zemlja, naša ili onih koji su dobili papire da su invalidi a nisu možda ni primisali rat. Čas istinskim invalidima. Pa da je sva ova laž istina, tko je spasio tolike ranjenike i odnio ih do bolnice !!!!!!!

Osvrnio bi se na par LAZNIH I ZLONAMJERNIH komentara, za " IZDAJICE" sastali se sa Helezom,pa sta?? Reci nekog ko je se sa njma htio sastat a da su oni odbili!! Da je po tome "kako ste sijali" nebi mi nakon 20 godina trazili svoja MINIMALNA prava nego bi ih odavno imali!! Za "IZNAD" znamo da takvima nije drago sto se javljamo i sto nas ima toliko,vjerovatno vam na neki nacin smetamo ali sta mozemo tako je i to je istina! Nismo nikom smetali kad smo bezpogovorno isli u rat. Kazi nekog ko je u nasoj UDRUZI a nije bio u ratu odmah ce bit izbacen! Na kraju za informaciju svima, SVAK ZA SEBE MORA DONIT OVJERENUU OSOBNU (a niko drugi je umjesto njega nemoze ovjerit) SVAKI DAN NAS JE SVE VISE!! Pazljivo poslusajte izjave

grbavac taj vrli predsjednik i ljudina još se nije očitova jel ga privodila vojna policija

ma šta si to ti osvojio u ratu zaokruži da vidimo sigur si neki lažnjak

drago grbavac je najposteniji covjek u grabu.

Izabrano novo rukovodstvo "Zaboravljenih branitelja" u ZHŽ-u, prozvan Mario Karamatić

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto