Izetbegović demantirao Čovića: Nije bilo govora o podjeli ministarstva branitelja

dvojac

Član Predsjedništva BiH, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je kako o podjeli Ministarstva branitelja F BiH nije bilo govora.

Upitan jesu li SDA i HDZ dogovorili podjelu Ministarstva branitelja na dva sektora, te spajanje ministarstava obrazovanja i kulture i sporta i podjelu Ministarstva energije, rudarstva i industrije, kako to najavljuje lider HDZ-a Dragan Čović, Izetbegović je naveo da je bilo riječi o eventualnom spajanju ministarstava kulture i obrazovanja s obzirom na raniju odluku Ustavnog suda Federacije BiH, ali se odustalo od te ideje.

"Također, postoji ideja da se industrija pripoji Ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta kako bi se briga o razvoju gospodarstva vodila uravnoteženo i sa jednog mjesta. O ovoj ideji će biti još razgovora. Ni riječi o podjeli O podjeli Ministarstva za boračka pitanja nije bilo govora. Jedino što smo se Čović i ja dogovorili u pogledu rada ovog ministarstva, a to je bilo u prisustvu čelnika Federacije BiH Marinka Čavare i Melike Mahmutbegović, jeste da ćemo istinske borce i njihova prava zaštititi na dva načina: prvo, nećemo dopustiti da njihova prava i Fond koriste oni koji tu ne pripadaju, dakle revizija će se nastaviti. I drugo, nećemo dopustiti da ijednom istinskom borcu bude oduzeto pravo, dakle bit će provjere dosadašnje revizije. HDZ naravno ima svoje viđenje uređenja države, javnog RTV servisa, sustava obrazovanja, izbornih jedinica itd. i u principu teži autonomiji hrvatske komponente", rekao je Izetbegović.

Međutim, naglasio je kako je vizija SDA zajednički život Hrvata i Bošnjaka u Federaciji BiH, a ne život - jedni pored drugih, ali to su teme o kojima nije želio raspravljati u ovoj osjetljivoj fazi formiranja vlasti na različitim razinama.
"Za mene je predizborna kampanja završena, ne želim sudjelovati u bilo kakvim postizbornim kampanjama, baviti se velikim i nerealnim temama koje nas bespotrebno udaljavaju od životno važnih pitanja. Fokus SDA je brzo formiranje struktura vlasti, a zatim borba protiv siromaštva, kriminala i nejednakosti", poručuje Izetbegović.

Oslobođenje

Glas naroda

sds hdz sda stranke koje su dovele ovu zemlju u rat opet na vlasti i da se nečemu nadamo ko da je više neko lud

Koji čović o čemu govorite ljudi on samo gleda svoju korist nije on ni za jedan narod koristan dobro upamtite

Izetbegović demantirao Čovića: Nije bilo govora o podjeli ministarstva branitelja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari