Održana radionica 'Poljoprivreda i ruralni razvoj u službi održivog razvoja'

ljubuski.info

Danas, (20. ožujak 2015. godine), je u okviru projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj u službi održivog razvoja" održana radionica u Ljubuškom, koju je organiziralo Udruženje "Savjet za zelenu gradnju" (Green Council) uz podršku Fondacije Heinrich Boell.

Cilj radionice bio je sudionicima predstaviti strateški plan zagovaranja uz potporu partnerskih organizacija, temeljem kojeg je planirano izgraditi akcijske planove za kratkoročne i dugoročne ciljeve strateškog zagovaranja te izvršiti pripremu za izradu plana komunikacije.

Radionici su nazočili predstavnici poljoprivrednih udruženja, poljoprivrednih proizvođača, općinskih djelatnika, obrazovnih ustanova kao i građani Općine Ljubuški. Svi su iskazali veliki interes za radionicu i dali punu potporu ka daljem djelovanju i ostvarivanju ciljeva.

Sudionici radionice ukazali su na potrebu stvaranja državnog ministarstva poljoprivrede te na nužnost uvezivanja poljoprivrednih proizvođača na razini Bosne i Hercegovine ali i ukazali na probleme s kojima se suočavaju a prvenstveno na izostanak pomoći od države, nepravilnostima u dodjeljivanju poticaja kao i preprekama koje su uzrokovane političkom situacijom.

Također raduje i činjenica da su sudionici iskazali i nužnost ukazivanja na date problem kroz obrazovne ustanove.

U okviru projekta u tijeku 2015. godine, između ostalih aktivnosti, planirano je nekoliko radionica koje će se održati na području cijele BiH, sa ciljem poticanja ekološke modernizacije poljoprivrede, te doprinosa ubrzavanju procesa približavanja BiH ka EU u sektoru poljoprivrede i klimatskih promjena, odnosno općenito u sektoru ruralnog razvoja.

Green Council team

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari