Čović odgovorio braniteljima

ljubuski.info

"Želimo do kraja riješiti pitanje svih onih imenovanja, agencija i javnih poduzeća koja su u katastrofalnom stanju i mislim da ćemo na prvoj sjednici Vlade F bih morati donijeti odluku o razrješenjima uprava i nadzornih odbora i imenovati vršitelje dužnosti kako bi se taj proces stavio u okvire zakona i dala šansa da napravi uspjeh", rekao Dragan Čović član Predsjedništva i predsjednik HDZ-a BiH.

S obzirom na teško stanje u svim oblastima i resorima koje dočekuje novu vlast, čović kaže kako nije previše optimističan da će uslijediti brze i korjenite promjene. Kaže kako smatra da promjena u radu Vlade Federacije ne može biti bez izmjena Zakona o državnim službenicima koje će omogućiti da se promjenom ministara mijenja i ostala struktura u ministarstvima jer, kako kaže "neće se moći ništa uraditi ako su ministri jedina promjena".

Čović je rekao kako je prioritet nove Vlade Federacije BiH usvajanje proračuna za 2015. godinu te napomenuo kako će nova ministrica financija Jelka Miličević imati samo sedam za taj posao.
"Teško će se resorni ministri moći u to uklopiti, što znači da će taj proračun biti na tragu izvršenja iz prošle godine. A odmah ćemo morati za mjesec-dva raditi rebalans. kada ministri dođu u svoje fotelje i shvate kakvo je stanje, onda će se to morati staviti u neke malo realnije okvire", rekao je Čović te istaknuo kako je veliko iskušenje za vlast u Bih nedolazak izaslanika SNSD-a i DNS-a na sjednice Doma naroda Parlamenta BiH.

"Ako u nekim pravilnicima, zakonima, u odlukama, u poslovniku stoji da opozicija ima vodeću poziciju u nekom povjerenstvu, onda to moramo poštivati. Nema nitko pravo nikakvom većinom izglasati drugačije. Ako ćemo na taj način kršiti bilo koje odluke koje smo prethodno donosili i definirali, onda se bojim da nismo na dobrom putu", rekao je Čović potvrdivši da je o ovome problemu razgovarao i s Bakirom Izetbegovićem.

Osvrnuo se i na, kako kaže, "neka negodovanja", jer HDZ BiH nije dobio ministra branitelja te dodao kako će, usprkos tome, revizija boračkih prava biti prioritet nove Vlade.
"Dogovorili smo se da prva odluka federalne Vlade bude jasna izjava o tome da bi budući ministar i taj resor trebali biti vrlo precizni i kazati da mora biti poništeno sve što je urađeno neustavno i nelegalno u pogledu revizije", rekao je Čović.

Podsjećamo, Udruga organizatora otpora HVO u BiH nakon objave imena kandidata za federalna ministarstva, priopćila je kako je nezadovoljna i razočarana što legitimni i legalni predstavnici hrvatskog naroda izabrani na posljednjim općim izborima u BiH nisu izborili Ministarstvo za pitanja branitelja u Vladi Federacije BiH kako su u predizbornoj kampanji obećali udrugama proizišlim iz Domovinskog rata.

Iz ove udruge podsjetili su kako je 17. ožujka 2014., na Okruglom stolu "Analiza stanja braniteljske populacije HVO-a Herceg Bosne" održanom u Hrvatskom domu u Kupresu u organizaciji Političke akademije HDZ-a BiH i Odbora za branitelje i udruge iz Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne Predsjedništva HDZ-a BiH obećano osiguranje pozicije ministra u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata, kao uvjet za sudjelovanje i formiranje tijela vlasti nakon izbora te formiranje dvije uprave ili direkcije u sastavu ministarstva, a od kojih bi jedna bila zadužena da skrbi o pripadnicima HVO-a.

Udruga je priopćila kako ne podržava ovakav postignuti dogovor oko preraspodjele ministarstava Federacije BiH te da je umjesto Ministarstva branitelja dobiveno "neustavno Federalno ministarstvo kulture i sporta".

Dnevni avaz

Glas naroda

Aferim, burazeru Dragane, odmah treba poklopiti javna poduzeća i u njima naćuriti svoje ljude. Tako rade pravi begler-begovi.

Viđo face viđo komentara.Jadan nebio što učini ,na idućim izborima ima narod da te razapne tebe i tvoje uhljebe.Narode Hrvatski,napaćeni Hercegovački puče pamti pa vrati uskoro će izbori HDZ i vodstvo po demokratski pravac ĆELOVINA!!!!!!

Do sljedećeg izbora pola će branitelja da izumre

Dobar komentar, zaboravio si navesti i da će dosta oboliti jer neće imati ni osnovnu egzistenciju, ali to njih ne brine, dabogda im se sve vraćalo do 20 kolina, poruka je braniteljima "čekaj k-e-n-č-e dok trava naraste"

Nećemo mi branitelji izumrijeti- bar ne još-zašto?Zato što smo mi napravljeni od najčvršćeg materijala.Prekaljeni pod neprijateljskom vatrom-mučeni nepravdom poslije rata.Ali- nikad poraženi ,mi smo rođeni pobjednici.Vladajuće nomeklature i prodavači magle - .Mi smo stvorili državu.---------------------------------------------------------------- Možda ovo liči na jeftine parole -ipak -glavu gore.Neka vide da nas ima!

Ajde vi navodni branitelji govorite nesto drugo A ne o stvaranju drzave. Ja sam katolik i vjerujem u Boga i ucio sam da samo Bog stvara i oduzima,a ono sto vi govorire o stvaranju DRZAVE to nije nikako istina da ste je vi stvorili,samo ste je pojedini obranili i tu se dogovorite.

Dali političarima-a oni je s[ * neprimjereno * ]i!

Dali je političarima- a oni je zajebli.

navodni branitelji, ti si onda navodni katolik.

Misliš ili?

Po koji put....vjerujte i dalje...blago onom ko ....

HDZ-e će vječno biti politički brend u Hrvata BiH, a svi ostali će mu biti samo priljepak za nogavicu ili rukav.

da oni su i biti će grobari svoga naroda, koji je jadan izmanipuliran, dezorjentiran i prevaren, posljedice su na vidiku, čekamo da se osvjesti, ako .....

ja vrejum a znam da sam u krivu pozdrav istinskim braniteljima

I KPJ je za tebe i takve bio "brand", pa znamo kako je završio. Pretrčavanjem iz "branda u brand"!

Čuli ovo dogovorili smo da ćemo dati jasnu izjavu i vrlo precizno kazati da maora biti poništeno... E pa nije tako smrade lažljivi. Dogovorio smo se da ćemo glasovati za HDZ i kad dođete na vlast da ćete poništiti nelegalnu reviziju, a jasne izjave objesi mačku o rep.

pozdrav braniteljima koji nisu lažnjaci

VETERANI317 SBBR HEROJ GRADA ti predlažu predsijedniće kako kod nas ima izreka bez UBLEHE prema naj boljim sinovima domovine da od podjele ili zaustavljanja revizije i dva sektora nema ništa idemo ka INTEGRACIJAMA zapada EU a ne prema istoku. Ustavni sud rekao oko legalnosti ostaje samo dopuna izmjena ZPP ćlanak 3 brisati i borba za trajni PIJEŠADIJI dodatak 3 km .

čović je zlo koje odlazi branitelji ostaju i opet će nam trebat zbog nemara čoviča

Čović odgovorio braniteljima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari