Nova pjesma Terra Slaves u počast Srđanu Aleksiću

ljubuski.info

Terra Slaves je bend iz Čapljine/ Ljubuškog/Čitluka (Bosna i Hercegovina) koji zvuk definira kombiniranjem etna sa metalom i rockom. Glavna inspiracija je folklor karakterističan za podneblje Hercegovine.

Bend idejno postoji još od kraja '90-ih godina, kada su nastale neke pjesme koje bend izvodi i danas. Imaju drugačiju formu ali poruka je ista - opjevavanje ostavštine karakteristične za podneblje Hercegovine prožeto zvucima prošlosti u novom ruhu.

Najnovija postava benda je formirana početkom 2013. godine, kada bend snima i dva nova singla: "Hercegovina" i "Pitali mene momci".

Novi single "Tebi, sine Srđane" je sniman tijekom 2014. i 2015. godine. Odaje počast Srđanu Aleksiću, trebinjskom glumcu amateru i plivaču koji je izgubio život braneći sugrađanina islamske vjeroispovijesti od premlaćivanja.

Dana 21. siječnja 1993. godine skupina pripadnika Vojske Republike Srpske je legitimirala osobe na trebinjskom trgu. Nakon što su ustanovili da je jedna od legitimiranih osoba musliman Alen Glavović, počeli su ga maltretirati i tući. Tada je Srđan priskočio u pomoć Glavoviću, a četvorica vojnika su, umjesto istog, kundacima pušaka pretukli Srđana. Od zadobijenih ozljeda Srđan je pao u nesvijest, te naposljetku preminuo istog dana. Srđanov otac u osmrtnici je napisao: "Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost." Jedan od četvorice Srđanovih ubojica poginuo je na ratištu, a ostala trojica osuđeni su na po dvije godine i četiri mjeseca zatvora.

Srđan je svoj život žrtvovao za najsvjetlije civilizacijske vrijednosti, a njegovo djelo govori da je bolje časno i umrijeti nego sramno živjeti.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari