Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira i još pet osoba

ljubuski.info

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu koju je sarajevsko Kantonalno tužiteljstvo podiglo protiv Živka Budimira, bivšeg predsjednika FBiH, te još pet osoba, koji se terete za krivična djela zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti, primanja i davanja dara ili drugih oblika koristi i protuzakonito posredovanje.

Optužnica je podignuta i protiv Budimirovg savjetnika Petra Barišića, Sauda Kulosmana, pomoćnika ministra pravde FBiH Hidajeta Halilovića, zatim Željka Asića i Armina Kulovca.

Ragib Hadžić, branitelj Živka Budimira, je kazao kako on još nije dobio nikakvu obavijest da je optužnica potvrđena, te da stoga i ne želi davati nikakve komentare.

Budimir se, podsjetimo, tereti da je djelujući sa drugim optuženima, samoinicijativno ili nakon intervencija različitih osoba, među kojima i osoba iz političkog života kao i osoba iz kriminalnog miljea, zloporabio položaj i ovlasti predsjednika FBiH, na nezakonit način izvršio pomilovanja, oslobađanja od kazni zatvora, te brisanja iz kaznene evidencije za osobe osuđene na različite zatvorske kazne.

Među pomilovanim osuđenicima bile su i osobe koje su višestruki povratnici u izvršenju kaznenih djela, osobe koje nisu imale pozitivno mišljenje nadležnih institucija za pomilovanje, te osobe čije je puštanje na slobodu, u velikoj mjeri izazvalo ugrožavanje sigurnosti građana.

Riječ je o predmetu koji je prvobitno vodilo Tužiteljstvo BiH, nakon čega je on prebačen na kantonalnu razinu. Ovom optužnicom, za razliku od one koje je ranije podiglo Tužiteljstvo BiH, nije obuhvaćen federalni ministar pravde Zoran Mikulić.

Kada je riječ o Mikuliću i činjenici da on nije optužen, iako ga je ranije teretilo Državno tužiteljstvo, iz Kantonalnog tužiteljstva su ranije kazali kako su postupili po obavezujućem mišljenju Federalnog tužiteljstva iz lipnja prošle godine.

Tužiteljstvo KS u ovom predmetu planira saslušati 58 svjedoka, među kojima su tri vještaka, te prezentirati oko 400 materijalnih dokaza putem kojih će se, kako kaže, dokazati krivica optuženih.

Dnevni avaz

Glas naroda

I tako casnici postadose necasnici.
Kad ih slusas dok govore reko bi covjek da mogu u pratre!

Čovjek je nedužan dok mu se ne dokaže suprotno u ovom predmetu tko god da je primao mito od osuđenih kriminalaca zaslužuje duplu kaznu ali mene više smeta što se šuti o slučaju Čaušević pa taj čovjek imenom i prezimenom navodi sve prve političare u BiH i šta su sve radili koje usluge tražili a nastavak toga se odvija preko nasljednika Džakule

Nedaj se Živko.

Živko samo hrabro

Koliko će ih još biti.

a pravda i pvjerenje? haha

U Hrvatskoj vijest uhićen naoružan kriminalac iz BiH koga je pomilovao Živko Budimir

podrška

Živko samo hrabro.

Živko Živko.

ovi upeja bit predsjednik i gotovo, a sad većinom po zatvorima e jbga, a stranka p.rd.nu.la, koja kriva procjena ha

Živko i Glavaš udarne vijesti.

Potvrđena optužnica protiv Živka Budimira i još pet osoba
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari