Savez općina i gradova odlučio tužiti F BiH

ljubuski.info

U Čitluku je održana sjednica Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH (SOGFBiH) na kojoj se razmatrao Nacrt strateških dokumenta čiju izradu podržava Kraljevina Švedska.

Na sjednici Predsjedništva donesena je Odluka o pokretanju tužbe protiv Federacije BiH.

Direktorica Saveza općina i gradova FBiH Vesna Travljanin i načelnik Čitluka Ivo Jerkić istaknuli su je kako je 80 općina u Federaciji BiH samo u 2013. godini oštećeno za 18,2 milijuna KM po osnovi otplate duga prema MMF-u.

Po Jerkićevim riječima, to je novac koji pripada lokalnoj samoupravi.
"To su sredstva od PDV-a koja se trebaju vratiti općinama, a ne da se od tih sredstava prvo izmiruje inozemni dug, odnosno da mi vraćamo neizravno dug prema MMF-u" - kazao je Jerkić u izjavi novinarima.

"Mi nismo korisnici sredstava. Protuzakonito je da drugi uzimaju kredit, a da ga mi vraćamo" - dodala je Travljanin.

Svoje nezadovoljstvo takvim ponašanjem viših razina vlasti izrazili su posebice i načelnici Konjica Emir Bubalo, Čapljine dr. Simljan Vidić i gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović.

Savez općina i gradova FBiH je angažirao odvjetnika koji će ga zastupati po spomenutom pitanju, te je uputio opomenu pred tužbu predsjedniku Federacije BiH, premijeru Federacije BiH i federalnom ministru financija.

Na sjednici u Čitluku izvršena je i rotacija predsjednika i zamjenika Predsjednika Predsjedništva Skupštine Saveza općina i gradova Federacije BiH. U iduće dvije godine dužnost predsjednika Skupštine obnašat će Ivo Jerkić, načelnik Čitluka, a funkciju zamjenika obnašat će Husejin Smajlović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari