Čović: Moguća je nova parlamentarna većina

ljubuski.info

"U nedjelju moramo završiti razgovore s dogovorom ili drukčijim ishodom. Dali smo šansu ovoj parlamentarnoj većini. Naravno, ako se to ne uspije moguće su i drukčije kombinacije", rekao je na konferenciji za novinare Dragan Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predjedništva Dragan Čović izjavio je u petak nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH da očekuje dogovor oko uspostave nove vlade Federacije BiH na sastanku koji će održati s čelnicima SDA Bakirom Izetbegovićem i Demokratske fronte Željkom Komšićem, no nije isključio mogućnost promjene partnera s novom parlamentarnom većinom ako u nedjelju ne dođe do dogovora.

Čović je pojasnio je da je proteklo previše vremena od izbora održanih u listopadu te da je krajnje vrijeme za dogovor ili pronalazak nove parlamentarne većine.

"Ja se iskreno ne veselim nikakvim drugim kombinacijama jer moramo žurno uspostaviti vlast i rješavati probleme građana", dodao je Čović.

Odbio je mogućnost da se državno Vijeće ministara BiH ustroji bez Vlade Federacije BiH u kojoj HDZ traži šest mjesta, čemu se protivi Demokratska fronta Željka Komšića.

Čović je pojasnio da je od početka njegova stranka tražila pet hrvatskih i jedno srpsko mjesto s obzirom na dvotrećinsku potporu Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

U nedjelju će se održati razgovori čelnika HDZ-a BiH, SDA i DF-a oko uspostave Vlade Federacije BH. DF traži jednak broj ministarstava u Vladi FBiH kao i HDZ BiH.

Komentari

Ovaj na slici, neprijatelj Hrvata komunjara prilivoda, koji laže, obmanama i manipulacijama, izbornim inžinjeringom je došao na vlast, treba završiti u bajbuku. Narod se treba osloboditi parazita.

Dragane Čoviću prije 4 godine si odbio ući u vlast i gurnuo grabežljivce HSP i Lijanoviće ovaj put ti to neće proći nije Martin Raguž ni 1990 dilajle tebe čeka Sanaderova sudbina

VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA upućuju ZA ROĐENDAN BIH svim VETERANIMA 1. Trajni boraćki dodatak PIJEŠADIJI od 3 km mijesec ućešća za Domovinu 2. Vratiti od Lipnja sve vojne UMIROVLJENIKE u skupinu 3 na čeku PIO - MIO .Pozdrav Domovini za staru ili novu PRE konpoziciju muzićara .

Čović: Moguća je nova parlamentarna većina

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari