Grbavac: Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu

arhivska

Od momčadi koje se bore za prvo mjesto u Premier rukometnoj ligi samo je ljubuški Izviđač ostvario sve tri pobjede na startu proljetnog dijela, druga Derventa dvije, Čelik jednu, a Bosna nijednu.

Tako se slika na vrhu ljestvice brzo promijenila pa su se Skauti i Derventa postavili u glavne kandidate za plasman u kasnije doigravanje za prvaka s banjolučkim Borcem, a upravo ove dvije ekipe se sastaju sutra u derbiju 17. kola.

"Čak i ukoliko se bodovno poravnamo poslije ovoga, kasnije još imamo dobru priliku osvojiti prvo mjesto. Ali stalno ponavljam da time nismo opterećeni, imamo mladu, talentiranu ekipu i nismo pod pritiskom rezultata. U Derventi možemo puno dobiti, ali ne i previše izgubiti. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu", kaže trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Skauti su jesenas Derventu pobijedili 29:27 i sigurno bi djelomice bili zadovoljni i ukoliko bi sačuvali plus 2 iz prvog meča, a ukoliko upravo međusobni skor bude odlučivao o konačnom poretku.
"Mislim da je to bila naša najlošija utakmica jeseni, bili smo nepovezani, slabi u obrani i napadu. Takvu igru ne možemo ponoviti", poručio je Grbavac.

"Protivnik je dobra ekipa, nezgodni su i iskusni, sastavljeni od igrača starosti između 25 i 30 godina, s iskusnim Starčevićem na vratima, igraju na puni napad i malo golova. Imat će potporu pune dvorane, ali mi ćemo probati sve to prevladati", dodao je Grbavac o timu koji je jedini domaći poraz upisao jesenas od sarajevske Bosne.

Skautima se u sastav vratio kapetan Ante Boras, ali ekipa nije bila bez problema proteklog tjedna.
"Nekoliko igrača nam je izostajalo s treninga iz različitih razloga i nikako se nismo uspijevali kompletirati na treningu. U Derventi smo kompletni i nadam se da manjak treninga neće utjecati na igru", kaže Grbavac.

U utrci za prvaka je korak neočekivano izgubio zenički Čelik koji se činio kao najozbiljniji kandidat za titulu poslije promjena u sarajevskoj Bosni.
"Mislim da je Čelik pomalo podcijenio Vogošću, ali isto tako su utjecali i izostanci u njihovoj momčadi jer nemaju širok roster, dok je s druge strane i Vogošća postala dosta ozbiljna dovođenjem Divkovića i Haseljića te se mogu priključiti samom vrhu. Slika u borbi za titulu se dosta promijenila, a moram još jednom istaknuti da mi je žao Bosne i ne mogu shvatiti da je grad kao Sarajevo dopustio takav raspad. To sigurno ne ide nikome u prilog", zaključio je Zdenko Grbavac.

Ersan Bijedić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari