U Crvenom Grmu 32 ekipe iz Hercegovine i Dalmacije

Vrijeme je malonogometnih turnira u Hercegovini, a jedan iz skupine onih najjačih i najprestižnijih je memorijalni turnir "Milenko i Ivica Matić" u Crvenom Grmu u općini Ljubuški.

Ovogodišnji turnir je četvrti po redu, igra se na sportskom centru "Draga" i organizira ga MNK Oaza iz Crvenog Grma, a naziv je dobio po dvojici poginulih branitelja Ivici Matiću koji je poginuo na ratištu u Dubrovniku, i Milenku Matiću stradalom na području Uskoplja.

Sudjeluju 32 momčadi iz Hercegovine: Čitluka, Mostara, Međugorja, Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Tihaljine, Ljubuškog... te Dalmacije: Ploča, Vrgorca, Metkovića, Makarske, Zaostroga, Trpnja, Otrić-Seoca... Naslov pobjednika brane prošlogodišnji slavljenici ekipa Vila vitarska iz Zaostroga.

Turnir se igra na ispadanje tj. po kup sustavu, odigrat će se velik broj utakmica i trebao bi završiti oko 10. srpnja. Ukupni novčani nagradni iznos je 8.200 KM. Za prvo mjesto 5.000 KM, za drugo 2.000 KM, treće 1.000 KM i četvrto 200 KM.

- Turnir smo otvorili revijalnom utakmicom između ekipe sastavljene od radnika na autocesti Ravča - Ploče, koja se gradi u našoj neposrednoj blizini, i domaćina Crvenog Grma, koja je završila neodlučeno 3:3. Veoma smo ugodno iznenađeni posjetom prve večeri, nismo za početak očekivali toliko gledatelja, a kako turnir odmiče bit će ih sve više. To govori o kvaliteti turnira, ekipa i igara - kaže glavni i odgovorni u organizaciji Zoran Herceg.

U prvom kolu odigrane su tri utakmice:

  • Treće poluvrijeme (Crveni Grm) - Croneri (Ljubuški) 2:2, nakon jedanaesteraca dalje idu Croneri,
  • Tihaljina - Juniori 2000 (Ljubuški) 4:1
  • Porto tolero (Ploče) - Otrić Seoci 2:1.

Osim uživanja u nogometnoj igri, posjetiteljima su na raspolaganju i neki drugi sadržaji, ugostiteljski i drugi, a svake večeri izvlači se tombola s vrijednim nagradama. Osim toga 4. srpnja održat će se drugi po redu međunarodni turnir konopaša, na kojem će nastupiti sedam momčadi, pet ih dolazi iz pet županija iz Hrvatske, jedan sastav iz Crne Gore, točnije bokeljski Hrvati iz Tivta, i domaći konopaši iz Ljubuškog. Turnir konopaša bit će posebno medijski popraćen, među ostalim bit će kao i prošle godine prikazan na HTV-u u emisiji Život uživo, nastupit će KUD Herceg Stjepan iz Ljubuškog i priredit će se zajednička večera za sve sudionike.

Ulaznice za utakmicu Engleska - Hrvatska

U izvlačenju tombole koja se održava svake večeri, vrijedne su nagrade, međutim, jedna je doista posebna i iznimno vrijedna i privlačna za ljubitelje nogometa. Riječ je o dvjema ulaznicama za predstojeću kvalifikacijsku nogometnu utakmicu između Hrvatske i Engleske koja se igra 9. rujna na Wembleyu, a izvlačit će se u polufinalu ili finalu. MNK Oaza je s HNS-om i Udrugom navijača "Uvijek vjerni" sklopila ugovor po kojem će udruga "Uvijek vjerni" u polufinalu i finalu turnira imati svoj stol i prodavati suvenire hrvatske reprezentacije.

Ivan Kaleb [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari