U HNS pozvani svi izabrani hrvatski zastupnici

ljubuski.info

Predsjedništvo Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS) održalo je u Mostaru 19. sjednicu na kojoj su usuglašene aktivnosti za 6. zasjedanje Hrvatskog narodnoga sabora, a koje će se održati 28. veljače 2015. u Mostaru.

Na sjednici Predsjedništva analizirani su temeljni dokumenti koji će biti usvojeni na 6. zasjedanju HNS-a. Usvojeni su prijedlozi za Dnevni red, Statut, Poslovnik i Deklaraciju, odnosno svi dokumenti koji će se naći na Dnevnom redu 6. zasjedanja HNS-a, a konačni tekstovi dokumenata javnosti će biti dostupni sljedeći tjedan.

Predsjedništvo HNS-a je dogovorilo da u budućem Predsjedništvu HNS-a sve stranke HNS-a, koje imaju barem jednog zastupnika na bilo kojoj razini vlasti u BiH, imaju po jednog predstavnika, i oni će činiti 50 posto ukupnog broja članova Predsjedništva, dok će se druga polovica članova birati izravno na samom zasjedanju HNS-a.

Prema važećem Statutu HNS-a na zajednanje su pozvani svi izabrani, izravno i neizravno, hrvatski zastupnici, te imenovani dužnosnici u institucije vlasti na svim razinama, a pravo sudjelovanja imaju svi pozvani, koji su potpisali izjavu o prihvaćanju usvojenih dokumenata HNS-a s predhodnih pet zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora.

Već je poznato da je HSP BiH prva stranka koja je najavila sudjelovanje u novom sazivu tzv. reaktiviranom HNS-a, iako ova stranka nikada nije formalno prestala biti članicom te krovne političke organizacije Hrvata u BiH od njenog osnutka 2000. i kojem je jedna od utemeljitelja.

Također, očekuje se i uključivanje i Hrvatske nezavisne liste Josipa Perića, HSS Stjepana Radića, Hrvatski savez HKDU - HRAST, Posavska stranka.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari