Sindikati protiv prodaje HT-a Mostar

ljubuski.info

Sindikati HT-a Mostar se protive privatizaciji kompanije u ovom trenutku, rekao je predsjednik sindikalne organizacije HT-a Mostar Pero Obad.

Naime, na prvom službenom sastanku predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare i mandatara nove federalne vlade Fadila Novalića govorilo se i o privatizaciji telekoma. Jasno je rečeno kako se neće ići u privatizaciju Elektroprivrede BiH i BH Telekoma, čime se nametnulo pitanje znači li to da će se ići u privatizaciju HT Mostara i Elektroprivrede HZHB? Čavara, pak, danas nije odgovarao na naše pozive.
"Osobno smtaram, a to je i mišljenje sindikata, kako u ovom trenutku nije vrijeme za privatizaciju HT-a", izjavio je Obad za naš portal te istaknuo kako je "suštinsko pitanje koliko tvrtka danas košta?"

U ovom trenutku, veli, cijena ne odgovara stvarnoj vrijednosti kompanije. Istovremeno, potencijalna privatizacija otvara i čitav niz pitanja koja se tiču radnika: kakvi su socijalni programi za radnike, kakve su otpremnine i vrste otpremnina za prekobrojne?
"Što u tom svemu mi dobijamo prodajom? Mislim kako bismo prodajom HT-a mi puno više izgubili, nego bismo dobili. Postavlja se pitanje, koliko ovakve tvrtke pune proračun jedne države? Mi punimo mirovinske i zdravstvene fondove, doprinosimo društvu… Vjerojatno bi druga strana imala svoju stranu priče. Sindikati generalno u ovom trenutku ne mogu podržati prodaju općih dobara", izjavio je Obad.

Također, dodao je da ako bi se država odlučila na taj korak, onda bi Parlament FBiH morao donijeti poseban zakon o općim dobrima ili privatizaciji telekom sektora.
"Zbog toga me i čude priče da je moguće privatizirati HT Mostar, a ne BH Telecom. Onda se postavlja i pitanje s nacionalnog stajališta: što to nama Hrvatima u BiH ostaje, i što to mi posjedujemo", upitao je Obad.

Rekao je kako sindikati žele raspravu i zakon o društvenim bogatstvima. Ako bi se Vlada FBiH sada odlučila prodati HT Mostar, bila bi to, veli, najveća moguća greška jer kompanija jednostavno nije spremna na takav potez.
"Mi jesmo za novo produktivno zapošljavanje, ali ne na ovakav način. Mi kao država moramo stvoriti okvir za nešto, pa onda to realizirati. U BiH imamo dobre stručnjake, samo je pitanje koliko mi znamo s njima upraviti. HT-ov glavni resurs su ljudi", rekao je Obad.

dnevnik.ba

Glas naroda

Baš me briga, tamo ionako nema mjesta za "običan" narod

Privatizirati sve. Kako mogu uhljebi u HT i El.HZHB imati plaće po 3.500 KM. Šefovi i po nekoliko puta više. Zar HDZ ne vidi da je to otrov u žilama našeg naroda. Isto kao one "pare" iz Hrvatske devedesetih.

[ * neprimjereno * ] jedni treba vas privatizirati po mogucnosti da vas preuzme T-com , pa da vas gospoda iz Berlina izbaci 60% , jer ste višak i dobili ste posao preko politike , da bi nas gulili ...

Sindikati protiv prodaje HT-a Mostar
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari