Jurišić se ponaša kao faraon!

ljubuski.info

Ministar financija Zapadnohercegovačke županije Vjekoslav Bakula sazvao je konferenciju za novinare u povodu izjava premijera ZHŽ-a Zvonke Jurišića oko razloga blokiranja županijske riznice.

Bakula premijeru Jurišiću najviše zamjera donošenje odluke o potpisnicima računa riznice, koja je razmatrana bez nazočnosti ministra HDZ-a 1990.

Nelegalan čin

“Nažalost, s premijerom moram razgovarati preko medija. Što se tiče potpisnika računa riznice, oni su imenovani na prošloj Vladi na kojoj nisu sudjelovali ministri iz reda HDZ-a 1990.”, kazao je Bakula.

Ističe kako je račun riznice ujedno račun Ministarstva financija, te da je zakonom predviđeno da potpisnike predlaže ministar financija.

“Nisam protiv da se imenuju potpisnici koje je imenovala Vlada na prošloj sjednici, međutim, smatram taj čin nelegalnim i mislim da je to dogovor između gospodina iz NSRZB-a i predsjednika HSP-a (Đapić - dr. Jurišić)”, ističe Bakula.

On je ovim putem pozvao premijera i sve ministre kojima nije jasno kako funkcionira riznica, da mu se obrate i dobit će objašnjenje. U međuvremenu je Vlada ZHŽ-a na inicijativu premijera Jurišića spornu odluku stavila izvan snage.

Nedovoljno sredstva

Bakula se ovim putem osvrnuo i na porodiljine naknade koje se još uvijek ne isplaćuju.

“Nema nikakvog spora oko isplata porodiljinih naknada, apsolutno ih želimo isplatiti, ali one nisu planirane u proračunu u potrebnom iznosu za ovu godinu”, kazao je Bakula.

Dodaje kako je to također jedna od zamjerki koju upućuje premijeru i ministru zdravstva, rada i socijalne skrbi. Ministar financija ove županije je naglasio i kako se proračun izvršava prema prioritetima, najprije otplata dugova, zatim plaće i naknade, pa socijala.

Dnevni list

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari