Ni nakon 70 godina protiv Jure Galića još nema optužnice!

ljubuski.info

Navršilo se punih 70. godina kako se Izvješće Okružnog komiteta KPJ za Zapadnu Hercegovinu od 13. veljače 1945., koje je, pod brojem Og.19.-587., čuva u Historijskom arhivu u Mostaru.

Svakako je jedan od dragocjenijih dokaza te vrste, koji u potpunosti razobličava ulogu komunističkih vlastodržaca s područja Hercegovine u planiranju i prikrivanju tragova zločina nad franjevcima.

Međutim, i danas je to najvećim dijelom prekriveno velom tajne. Odgovor na mnoge nejasnoće iz tog vremena mogu dati danas živući svjedoci tih stravičnih događanja. Ključna osoba u svemu tome zasigurno je i danas živući Jure Galić.

Da kojim slučajem živimo u normalno uređenoj državi u kojoj svatko radi posao za koji je plaćen već bi davno bila pokrenuta istraga o ovim događajima i Galićevoj ulozi u njima. Na žalost, izgleda da iskapanje masovnih grobnica nije dovoljan razlog MUP-u i nadležnom tužiteljstvu za pokretanje istrage o ovim zločinima.

Umjesto vijesti o otvaranju istrage, obično nas Federalna televizija u ovakvoj i sličnim prigodama "počasti" ugošćavanjem Jure Galića u jednoj od svojih emisija. Ukoliko hrvatski političari nemaju nikakvih ingerencija nad tom televizijom, onda svakako imaju nad županijskom policijom i tužiteljstvom.

Danijel Ivanković [ dnevno.ba ]

Glas naroda

kako će to uraditi kad su i većina hrvatskih političara djeca ili unuci ovakvih zločinaca kao što je Galić i društvo

NAROD IMA VLAST KAKVU ZASLUŽUJE

@istina - baš tako - "Vrana vrani oči ne kopa!" :) ;)

Neće optužnice ni biti dok su njegovi na vlasti,kad doću drugi ova s.toka će dotle krepat

Ma koće njemu suditi kad ovi naši sve dadoše dase dočepaju Sarajeva i parlamenta a Narode ko vas h-ebe,nek je nama dobro a vi preko grane u dijasporu.

Pa svi kukaju na sarajevo a bore se i rukam i nogam da gore odu. Vidim i dosta firmi koje gore fine pare beru. Agram,Dzajickomerc,Jurprom,Unitrejd i najnoviji salon automogila Kramar. I sta sad sto politicari lete na kavu u "Evropu" i tornje..

OVO NAM JE NAŠA BORBA DALA

Po kratkom postupku

Ni nakon 70 godina protiv Jure Galića još nema optužnice!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari