Pilatiću i Primorcu po 12 mjeseci zatvora

ljubuski.info

Zoran Pilatić (1991.), rođen u Čapljini, i Damir Primorac (1987.), rođen u Mostaru, obojica nastanjeni u Ljubuškom, osuđeni su u Sudu BiH na po 12 mjeseci zatvora zbog pripadnosti organiziranoj kriminalnoj skupini koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge, a koja je razbijena velikom policijskom akcijom kodnog naziva 'Šetač' u travnju 2013.

Nagodbe

Obje presude je, nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje koji su Pilatić i Primorac sklopili s Tužiteljstvom BiH, izrekao predsjedajući Vijeća Branko Perić. Od obojice su oduzeti predmeti korišteni u izvršenju djela, te će im u kaznu biti uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Također, obojica su se sporazumima obvezali da će svjedočiti protiv ostalih optuženih u ovom predmetu. Pilatić i Primorac su priznali da su bili pripadnici skupine koja je djelovala od 2010. do 2013. godine, a koja je organizirana i formirana radi međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge.

Tako su pripadnici skupine u više navrata prokrijumčarili na desetke kilograma skunka, heroina i kokaina s područja Albanije i Crne Gore u BiH, te dalje prema teritoriju Hrvatske. Novac dobiven od prodaje droge kasnije je ulagan u kupnju luksuznih automobila i drugih skupocjenih predmeta.

Primorac je proglašen krivim što je tijekom prosinca 2012. godine zajedno s Pilatićem primio približno 10 kilograma marihuane koju je po nalogu Aleksandra Ivkovića dalje preko državne granice s Hrvatskom, na njima poznat način, prebacio i predao Ivkovićevim kupcima.

Ranije kazne

Pilatić je proglašen krivim što je tijekom prosinca 2012. i siječnja 2013. godine u dogovoru s Aleksandrom Ivkovićem, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, u više navrata na području BiH vršio prihvat heroina, kokaina i marihuane, te pronalazio osobe koje su za ugovorenu novčanu naknadu prevozile drogu preko graničnih prijelaza u Hrvatsku radi isporuke Ivkovićevim kupcima.

Iz predmeta 'Šetač' ranije su, nakon što je Vijeće razmotrilo i prihvatilo njihove sporazume, osuđeni spomenuti Aleksandar Ivković (1985.), iz Bileće, na četiri godine zatvora, Miljan Kuljić (1974,), iz Trebinja, osuđen je na dvije godine zatvora, Ranko Koprivica (1987.), iz Trebinja, i Dragan Gačić (1980.), iz Stoca, na po godinu i četiri mjeseca zatvora, a Bojan Ćalasan (1986.), iz Bileće, dobio je 18 mjeseci. Bivši MMA borac Ajlin Ahmić (1984.), rođen u Dubrovniku, Draženko Ivković (1983.), iz Bileće, i Borislav Bajić (1965.), iz Bosanskog Grahova, dobili su po 12 mjeseci zatvora. Pored zatvorske, Ahmiću je izrečena i novčana kazna od 45.000 maraka. Vukašin Dželetović i Dejan Vučinić su po sporazumu dobili uvjetne kazne od po dvije godine s rokom kušnje od pet godina.

Dnevni list

Glas naroda

malo malo malo skoro pa nista znaci slobodno se bavite drogom

Pilatiću i Primorcu po 12 mjeseci zatvora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari