OV Ljubuški: Odobreno novo zaduženje za JP Parkovi

ljubuski.info

Sjednica Općinskog vijeća Ljubuški, 24. po redu, počela je svečanom prisegom novog vijećnika Ivice Bošnjaka iz HDZ 1990 koji je zamijenio razriješenu Mirelu Čuvalo.

Potom je uslijedilo razrješenje dosadašnjeg predsjednika i izbor novog. Zbog odlaska na novu dužnost razriješen je dosadašnji predsjednik Toni Kraljević, a za novog je izabran Tihomir Kvesić iz HDZ BiH, dosadašnji predsjednik Kluba vijećnika te stranke.

Najviše rasprava se vodilo na točkama s "komunalnom" problematikom, pa je nakon rasprave većinom glasova prihvaćen "Prijedlog Odluke o naplati, organizaciji i načinu parkiranja, ulaska posjetitelja i korištenja sanitarnih čvorova i organizacije ostalih turističkih aktivnosti na turističkoj zoni "Objekta vanredne prirodne ljepote i prirodne rijetkosti" Kravica, kao i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za zaduženje JP "Parkovi" d.o.o. Ljubuški.

Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na Odluku o cjeniku usluga za potrošnju vode, je skinut s dnevnog reda na prijedlog načelnika, a za slijedeću sjednicu predsjednik vijeća, predsjednici klubova i čelništvo JP Parkovi pripremit će kvalitetniji prijedlog Odluke.

Cjeloviti zvučni zapis 24. sjednice OV Ljubuški

Izjava Tihomir Kvesić

Izjava Dobroslav Bukmir

Tijekom sjednice Općinskog vijeća, vijećnici su s 18 glasova za te 4 protiv izabrali novog predsjednika vijeća. Riječ je o Tihomiru Kvesiću, dosadašnjem vijećniku HDZ-a BiH, koji je naslijedio dužnost Tonija Kraljevića, novoizabranog ministra financija u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Novo zaduženje JP Parkovi

Isto tako, Općinsko vijeće je dobilo novog vijećnika, točnije na mjesto Mirele Čuvalo, vijećnice HDZ-a 1990., došao je Ivica Bošnjak, također s liste ovog političkog subjekta, a nakon svečane prisege uključio se u rad vijeća. Od ostalih točaka dnevnog reda, valja izdvojiti kako je usvojena odluka o naplati, organizaciji i načinu naplate parkiranja, ulaska posjetitelja i korištenja sanitarnih čvorova i organizacije ostalih turističkih aktivnosti u turističkoj zoni vodopad Kravica.

Prema obrazloženju v.d. ravnatelja JP Parkovi Nikice Vučića, cijena ulazne karte iznosi 4 KM po osobi, dok će za djecu mlađu od 10 godina ulaz biti besplatan. Pravo na godišnju kartu imaju osobe koje imaju prebivalište na području općine Ljubuški s cijenom u iznosu od 10 maraka. Naplaćivat će se i parkiranje, a cijena istoga za osobna vozila će iznositi 2 KM za prvi sat, te jednu marku za svaki sljedeći sat. Za autobuse cijena parkiranja u prvom satu iznosit će 10 KM, a za svaki sljedeći sat 5 maraka. Cijena parkiranja za kamp prikolice iznosit će 4 KM a motocikle 0,50 KM.

Također, vijećnici su s 13 glasova za, 2 protiv i šest suzdržanih dali suglasnost za zaduženje JP Parkovi d.o.o. Ljubuški u svrhu podmirenja troškova koji će nastati za iskop cjevovoda Vašarovići-Crveni Grm, radi spajanja cjevovoda javnog vodovoda Ljubuški s vodovodnom mrežom Crveni Grm i Prolog, a odobreni iznos zaduženja iznosi do 250.000 KM.

Još se jedna točka dnevnog reda odnosila na JP Parkovi d.o.o. Ljubuški, međutim ista je prolongirana za sljedeću redovitu sjednicu ovog vijeća. Naime, na dnevnom redu se našla točka o davanju suglasnosti na odluku o cjeniku usluga za potrošnju vode, odnosno povećanju njene cijene, no nakon negodovanja određenog broja vijećnika, općinski načelnik Nevenko Barbarić je predložio da se do sljedeće redovite sjednice organizira sastanak s predsjednicima klubova vijećnika, Odjelom gospodarstva općine te predstavnicima JP Parkovi, da se detaljno dogovore činjenice oko ove točke.

Javna priznanja

Jozo Barišić je imenovan za novog-starog ravnatelja Centra za socijalni rad općine Ljubuški, a ovogodišnji dobitnici javnih priznanja su prof. Radoslav Dodig i prof. Ante Čuvalo te će im se obojici tijekom svečane sjednice OV-a povodom Dana općine dodijeliti povelja i Zlatni grb općine za životno djelo.

Isto tako, prošlogodišnjom odlukom, nagrada za životno djelo će se posthumno uručiti i Hami Ibrulju.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Vidite kako vjećnici podržavaju BARBU u zaduženju Parkova ista priča ko sa KOMUNALNIM blago nama.

scenarij je isti nekad se promjene glumci

Gdje je šef financija Andrija Bradvica, sve ce to narod pozlatiti, nece on svoju guzu boljsevicku izložiti...

oće li izglasat legalizaciju trave

da li ovo poduzeće ima namjeru dovesti račune za vodu onako kako treba ili da mi ne plaćamo dok se to ne desi

svaka cast na video uratku.kad bude drugi jos vise imena i slika treba biti na njemu al i ovaj je za pohvalu

Da nije Bukmira bilo bi jednoumlje.

4km pa nije puno

Nije se čuo ni jedan HDZ-ov vjećnik ( Prlić, Pilatić, Džajić i dr ), dakle oni
nemaju ništa protiv ovakvog stanja u Ljubuškom. Nek se zna. Šutnja je
znak. Svaka čast na korektnoj diskusiji gosp. Bukmiru.

ja vas gospodo nizici brkici majici zelici barbarici borasi cekam lijepo cemo se druziti u iducih desetak godina bice svega

Kako to niko ne reagira na tvrdnju načelnika Nevena, da se cijena struje
nije mjenjala zadnjih 15 godina. Ali već 15 godina ljubušaci plaćaju najskuplju
vodu u ovoj državi. I sad biva poskupili drugi( nakon što su isti godinama
plaćali vodu puno jeftiniju od Ljubuške ) pa i mi moramo! Sramota. Neven je godinama kadrovirao u komunalnom ( Bradvica, Alilović i dr. ), on je najodgovorniji za stanje u Ljubuškom zadnjih godina. Zati i stavlja poltrone
koji će ga slušati. Ali biće pravde, kad tad.

Jeli markoticev audio zapis Vucic obrazložio kako oni kane ulupati 400 000 km. Zasto audio zapis Vucic nije prenio misao svog vode zasto nastoje poskupit vodu.

Zašto na pitanja vezana za Parkove ne odgovaraju " stručnjaci " Vučić
i Markotić a ne Neven. Što vjećnici dozvoljavaju da im na njihova pitanja odgovara nenadležna osoba? Bolje nek načelnik odgovori javno ima li stanove u Zagrebu ili na moru ili nema, a ako ih ima kako ih je kupio i od koga kešom ili na kredit. Javnost ima pravo znati te informacije. Ako mu je do anonimnosti i mirna života nek se vrati kući u Vitinu.

Nevenko zabija zadnji čavao u lijes Ljubuškog svi to mirno promatramo i ispraćamo djecu u strane zemlje dok HDZ-ovska rade na umjetnim mjestima i imaju dobra primanja dogodine moramo ovu bagru smijeniti i stvoriti preduvjete da se počnu procesuirati pojedinci Caja Ivić Barbarić i ostali

Koji nesposobni menadžeri, samo znaju dizat cijene! Predstavnici Parkova nisu dali ni jedan argument kojim bi se opravdalo poskupljenje vode.Samo se vade na to kako već 13 godina nisu podizali cijenu jer su sve druge općine to radile više puta. Najprije su trebali reći što su sve poduzeli da ne dođe do poskupljenja vode. Poskupljenje je je zadnje što treba učiniti. Ako se već zadužujete te novce uložite u infrastrukturu i širenje vodovodne mreže kako bi povećali broj korisnika a time i prihoda. Prestanite zapošljavati bez stvarne potrebe, povećajte učinkovitost zaposlenih, poboljšajte naplatu, smanjite gubitke vode, pa nećete morati dizati cijenu vode. Žalosno je da je većina vijećnika osim G. Bukmira šutnjom podržala prijedlog da se podigne cijena vode

sve ce to vama da se vrati nasmjeseni općinari isto ko vici majicu, i ostalima prije vas djeca ce da vas se srame a Majke da vas se stide svi ste ista g,,na mamicu vam vasu pokvarenu,.,.,..

da se osvrnem na predhodni komentar,namjerno nisam pisao imena velikim slovima ni grada ni ljudi jer to nisu zasluzili.

Šta će se dogoditi kad (ako), stečajni sudac proglasi nezakonitu odluku da se oduzme poslove komunalnom koje sada obavljaju Parkovi i vrati djelatnost na upravljanje JKP? Znači i veća cijena vode će biti nezakonito donijeta. Ko će vratiti pare za preplaćenu vodu potrošačima u slučaju da odluče tužiti? Ima toga još, ali vijećnici se fino ispovide i mogu mirno spavat.

Gos Bukimir kako on sebe nazivaš u komentarima jer ih većinu pišeš ti. Prvo zašto ne progovori o poticajima koje si ti i ostali dobivali za vrijeme ministra Žare Karačića ako si savjestan vijećnik? Istog si svako drugi dan dovodio kući i sa njim ždera o svak je to mogao vidjeti kao Ljubića ministrom Federalnim... tako si prije par dana tražio od Ljubića da ti sredi neke poticaje kad postane Federalni ministar dali se to radi o socijalno ugroženim ili o tajkunima tipa Vegić.Čulić. Drugo zašto ne iznese podatke koliko je udruga u kojoj si ti dobila novaca iz općine i županije u protekle 4 godine a koliko iz Federacije ... treće zašto ne rekneš koliko je tvoja stranka preko udruga oprala novca za vrije vladavine prvo sa HSP pa onda sa HDZ-BiH...samo u udruzi u Radišićim dobili su preko 400 tisuća...Šipovača tvoja udruga 25 tisuća pa 70 tisuća pa 5 tisuća i zadnja cifra 12 tisuća gdje si ih uložio objasni narodu predsjedniče udruge, .Četvrto što si sve obećao biračima a koliko si ispunio jer političari lažu petljaju (Čast možda pojedinim)kao i ti. Peto kad i gdje si zadnji put obašao branitelja ili socijalno ugroženoga i pomogao mu jer vidim da se boriš najme za socijalno ugrožene... Gos? Bukimiru koliko novca potrošiš svaki dan na kavama po kafićima i na gorivu da bih u kupio tračeve sa tim novcem si mogao pomoći onim koji nemaju ni za kruha a kamoli za nešto drugo također se pitam kakao ti isto to možeš priuštiti kad znamo da se baviš poljoprivredom i da nemaš prihode druge a znamo da svaki dan trošiš najmanje po kafićima 20 KM zavisi od trača a nekad više.. te za gorivo Šipovača Ljubuški Šipovaća Ljubuški 50 kilometara to je 10 KM tako da ti prosječno trošiš 20 KM puta 30 dana 600 KM puta 12 mjeseci 7.200 KM..odakle ti kao da sadiš sto tona krumpira a ne tonu.. lako je piti kave i govor držati kad dolaze poticaji i onda narodu mažeš oči sa nekom socijalnom politikom.. Svi ste vi političari kokošari i samo gledate osobne interese a narod je ovca za šišanje samo je najgore kad narod šiša jedan nepismeni čoban to samo dokaziva koliko imamo ovaca u općini..

Za ovog čobana iz "šipovače"nije Žarkić presjednik nikakve udruge niti on dili novac on se samo bori (kokodače)da bi jadni seljaci ostvarili ono što im pripada.Na proteklim izborima pobjedio je i odnio glasove HDZ-u pa sad ovi hoće da ga dokusure.Bori se Žarkiću i dobro si reka neka se imenom vječnici izjasne ko je za poskupljenje.

Evo javlja se još jednog čobana i on je u njegovoj udruzi za poticaje..

A moj sipovaca idi radi nešto a nemoj ovoliko tipkati mamlaze jedan.

Dosta vise Drage Vukojevica-Cure on je vele nastetio Sipovaci!

Čudesa OV povlači točku s dnevnog reda na prijedlog načelnika koji nije niti vijećnik niti podnositelj zahtjeva ili je samo se kamuflira iza.

Ako ste pratili sjednicu vijeća di drug načelnik vodi glavnu rič, a vijećnici šute i dižu ruke.
Poslušajte samo koliko je puta zlorabio govornicu iako nije vijećnik već načelnik koji nema pravo učestvovati u raspravi OV ako mu netko ne postavi pitanje i zatraži odgovor od njega.
Da ima oporbe ili bi ovo prekinula ili bi prijavila predsjednika OV zbog kršenja statuta i poslovnika OV i zatražila odmah izglasavanje nepovjerenja drugu predsjedniku koji je pun samo-hvale kazujući 'ko je i što je.
Jadan ne bio sačekaj da te netko drugi pohvali sve što si nabrojao si progurao kroz politiku.
Vidili smo jučer kako ti nevenko vodi sjednicu,odgovara vijećnicima iako ga nitko ništa ne pita jadna vijeća jadnih li vijećnika svega ti.
Sutra će opet biti, "IMAJU ONI TAMO SVOJU UPRAVU; TO JE ODLUKA OV JA S TIME NEMAM NIŠTA"
Vidjet ćete ubrzo kad načelnik sa svojom organizacijom zvanom HDZ,vi je nazovite kako hoćete uvede brojčanik na udahnuti zrak u općini Ljubuški.
Što kaže stari svit "KAD SE TURČIN OGUBA SVE TEFTERE PRIBERE".

Čestitke T. Kvesiću, T. Kraljeviću i Z. Borasu. Priču pretvorite u djela i sve će biti za 5.

kako sad nitko ne na placiva ulaz na kravicu

Sad su je odveli pod junca, da na lito oteli još HDZovaca.

Valjda Kravica će otelit hdz teladi. Ono, bulje ko tele u šarena vrata. Pojma nemaju, o ekonomiji, o politici, o životu. I na vlasti su. Sve rade da propadnemo.

Telci ste vi mi znamo šta radimo. Kravica će do lita donosit ogromne pare a te pare su izvana a ostaju u nas. Spajamo vodovod crveni grm da više pare ne idu u vrgorac. Radimo van svima za bolje sutra, iredit parking po grad da se pošten čovik more parkirat, vodu treba poskupit jer u nas se cjena nije mjenjala godinam. Grad napreduje velikim koracin i to samo telad ne vidi

Tooo niksi neka si nam se i ti obratio sa svojim veleumnim komentarom. I jesmo telad što trpimo tebe i takve, i što smo dopustili da nam vi svojim menadžerskim potezima krojite sudbinu. Ti branis sulude ideje jer ih smatraš genijalnima, jasno kad ti ne možeš nikakvu smisliti. Uvjet za tvoje radno mjesto je bio samo da imaš zdravu ruku da možeš potpisivat što ti se na stol stavi

pojma nemate sa kravicom vidit cete kad federacija jami

vidi ovog u sridi!

po lipoti dosa na ovo misto hihihi a pameti nema

Parkovi će doživjet uskoro sudbinu komunalnog.To je čisto izvlačenje novca kroz gradska poduzeća.Sipa treba hitno reagirat da ne bi bilo kasno.

Nevenko je sve gladniji apetiti rastu.Zar je malo šta si izvukao dosad.

neće dugo

Neven kritizira agenciju za privatizaciju, a on sam postavio direktora agencije Prskala. Čemu to?

OV Ljubuški: Odobreno novo zaduženje za JP Parkovi
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari