Formirajte vlast ili će uslijediti sindikalne akcije!

transparent

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegove poziva na hitno konstituiranje nove postizborne vlasti u zemlji, u suprotnom će, kako najavljuje, uslijediti sindikalne akcije.

Sindikat BiH u priopćenju ističe da je vrijeme za formiranje nove vlasti već odavno isteklo i da se u tzv. tehničkim mandatu dosadašnje vlasti, teška socijalno-ekonomska situacija u zemlji dodatno komplicira.

Savez samostalnih sindikata BiH u ime svog članstva zahtjeva da se zakonodavna i izvršna vlast na svim nivoima što prije konstituira kako bi završila poslove koji nisu urađeni već duži niz godina, a među kojim su prioritetni: donošenje zakona koji će konačno riješiti socijalno-materijalne probleme radnika i građana o pitanju uvezivanja staža, zdravstvenog osiguranja, zbrinjavanja radnika koji ne primaju plaću više mjeseci; pokretanje procesa i stvaranje okruženja za veće investiranje s ciljem ne samo zadržavanja dostignutog nivoa zaposlenosti već i novog zapošljavanja.

Također je vrijeme i da se izmijeni Izborni zakon, kako bi se otklonile blokade u formiranju vlasti i stvorile zakonske pretpostavke za smjenu vlasti koja ne radi, odnosno izvanredne izbore - navode iz Sindikata BiH.

Također naglašavaju da vlastima u prvom planu treba biti briga za podizanje realnog sektora kao jamca za oporavak i ekonomski rast zemlje, a time i opstanak zaposlenih u svim drugim sektorima.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto