Izviđač je nositelj razvoja rukometa u BiH

ljubuski.info

Rani nastavak sezone, 6. veljače potaknuo je rukometni pogon Izviđača na "rano paljenje". Momčad je u punom pogonu, a uz praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru redovito se trenira.

"Prvo okupljanje i prvi trening imali smo još 5. siječnja. Prolazimo redoviti trenažni proces. Kompletne pripreme obavit ćemo u Ljubuškom. Radimo dva-tri puta dnevno i za sada nema problema s ozljedama", kaže trener Zdenko Grbavac.

Među "skautima" nema novina u igračkom kadru. Prema riječima trenera Grbavca, oporavak Ante Grbavca od ozljede teče sporije nego što se očekivalo, pa se još nije priključio, a što se planova tiče, trener Grbavac ne dvoji:
"Izviđač uvijek ima visoke ambicije - cilj je vrh ljestvice. Nakon jesenske polusezone dijelimo treće i četvrto mjesto s Derventom, ne zaostajemo mnogo za vodećom Bosnom, pa se nadamo napretku prema vrhu i svakako doigravanju za prvaka. Iako imamo mladu momčad, uvjeren sam u uspjeh", tvrdi Grbavac.

Naravno, u razgovoru s trenerom Ljubušaka Zdenkom Grbavcem, vođenim prije početka doigravanja za plasman, nije se mogao mimoići SP u Kataru.
"Pratim pažljivo što stignem. Svjetsko prvenstvo je zanimljivo, s dosta dobrih utakmica. Što se tiče dosadašnjeg nastupa BiH, mislim da su pružili dobre utakmice. Nismo rezultatski dobro prošli, pa se za tim može žaliti. Pokazali smo kako imamo solidnu reprezentaciju. Dosta mladih igrača se afirmiralo kroz utakmice na SP-u. Mislim da smo platili danak neiskustvu. Smatram da Savez i država trebaju više ulagati u rukomet. S obzirom na ulaganja mislim da je postignut ekstra rezultat. Vidite da su nam klubovi u problemima, da nam liga nije na zavidnoj razini. Tome treba posvetiti više pozornosti, dok nam kvalifikacije za Europsko prvenstvo trebaju biti prioritet. Samo kontinuirani nastupi na velikim natjecanjima mogu donijeti boljitak bh. rukometu."

U skupnoj fazi natjecanja napad je funkcionirao puno bolje od obrane, pitali smo Grbavca zašto je to bilo tako.
"Imamo, rekao bih, takvu specifikaciju igrača koji su više orijentirani na obranu. Ta im je uloga prioritet u klubovima i u reprezentaciji se to pokazalo kao kvaliteta. Što se napada tiče, tu malo više dolaze do izražaja individualne kvalitete i iskustvo igrača, nama je to nedostajalo, jer dosta igrača u reprezentaciji u svojim klubovima ne igra napad."

"Izviđač je nositelj razvoja rukometa u BiH, htjeli to neki priznati ili ne. Za BiH je nastupalo sedam bivših igrača Izviđača i dvojica za Hrvatsku. Mi smo u školu rukometa i akademiji odgojili veliki broj igrača, prije smo dovodili i talente iz drugih klubova koji su se afirmirali. Nadam se da će tako biti i u budućnosti."

Dušan Musa [ Večernji list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari