Sjećanje na pobijene hercegovačke fratre

ljubuski.info

U organizaciji Franjevačkog bratstva na čelu s gvardijanom fra Tomislavom Puljićem i Vicepostulatorom postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće" na čelu s vicepostulatorom fra Miljenkom Stojićem i ove godine će se održati sjećanje na pobijene hercegovačke fratre. Ove godine je svečanija prigoda - 70. obljetnica njihove pogibije.

Trodnevnica započinje 4. veljače kada će se u 17.30 održati krunica i razmatranje, a u 18 sati je sveta misa koju će predslaviti fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja - Split. Nakon toga je proglašenje nagrađenih (kategorija djeca) na natječaju koji je raspisala Vicepostulatura o temi pobijenih hercegovačkih franjevaca tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata.

Drugog dana trodnevnice misu će voditi fra Lovro Gavran, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrne, nakon čega je proglašenje nagrađenih (kategorija mladež) na natječaju.

Treći dan trodnevnice svetu misu će predslaviti fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. Odmah potom je proglašenje nagrađenih (kategorija odrasli) na natječaju te predstavljanje prigodne markice.

I na kraju na sam dan obljetnice, 7. veljače u 16 sati je molitva pred skloništem te sveta misa koju će govoriti mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari