HNS BiH - "Jedan narod, jedna stranka, jedan vođa"

ljubuski.info

Koordinacija udruga proizišlih iz Domovinskog rata HZ HB podsjeća da je od početka podržavala obnovu rada Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH smatrajući da će, zbog katastrofalne ustavnopravne pozicije Hrvata u BiH, u kojoj nije moguće razvijati pluralizam i višestranačje zbog osipanja glasova kao najmalobrojnijeg naroda, HNS BiH biti mjesto koje će okupiti sve hrvatske političke subjekte koji će moći otvoreno progovoriti o položaju Hrvata u BiH.

"Nažalost, mi svi koji smo na proteklim općim izborima glasovali za listu HNS-a sve više uviđamo da smo glasovali za iste kadrove HDZ-a BiH koji dvadeset godina vode nacionalnu politiku, dok predstavnici drugih stranaka imaju dekorativni status, tj. po jedno dobro plaćeno radno mjesto. Najgore što se može dogoditi jednom narodu i njegovom političkom i ekonomskom životu jest politika 'jedan narod, jedna stranka i jedan vođa'. Povijest nas uči da takav pristup nema nacionalnu odgovornost već nacionalnu podobnost", stoji u priopćenju Koordinacije u kojoj dodaju da se, umjesto nacionalnih, vode stranački interesi.

U očekivanju sazivanja HNS-a BiH, koji će okupiti predstavnike stranaka koje imaju legalne i legitimno izabrane vijećnike i zastupnike, gdje će jedan dio zastupnika i vijećnika biti na vladajućim pozicijama, a drugi imati status oporbe, branitelji očekuju jasnu razdjelnicu između onih stranaka koje čine vlast i onih koje čine oporbu, s jasnom namjerom uspostave politike sučeljavanja, kritiziranja lažnih obećanja, politike nepotizma, korupcije i lažnog domoljublja.

"Bez takvog odnosa unutar političkih snaga u HNS-u BiH neće se moći zaustaviti politika razvaline u kojoj siromaštvo i beznađe tjeraju hrvatski narod u BiH na iseljavanje i politički nestanak. Bez jasnog definiranja tko su stranke i političari na vlasti, tj. tko snosi političku odgovornost, a tko su stranke i političari u oporbi koji imaju obvezu ukazivati na pogreške vladajućih, za nas branitelje HNS BiH ne može imati status krovne organizacije hrvatskog naroda u BiH već je još jedan instrument za manipulaciju i prikrivanje ideologije razvaline", zaključuju u Koordinaciji.

NINA

Komentari

E Koordinacijo dali ste glas onima koji su nas osiromašili u privatizacijskoj plj.čki nisu bili s nama u rovovima i sad očekujete od tih istih da brane interesa Hrvata u BiH pa njima je u interesu da se svi neistomišljenici isele i na tome hinjski rade 20 godina

ISTINA pobro,to je kuga 21 stoljeća

Sve vas je preveslao vožd Čo Dra Jugo. I sad, vama kao i ostalima, je kasno govorit jer, poslije *ebanja nema kajanja. Dali ste mu što je tražio, sad stenjite.

dosta je demokracije zivio veliki vodja

Ne kaže se jedan vođa već Veliki vođa

HNS BiH - "Jedan narod, jedna stranka, jedan vođa"

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari