Komšić istupa iz koalicije - slijedi politička kriza!?

tiskovna

Nova koalicija u Federacije BiH koju čine HDZ BiH, Stranka demokratske akcije (SDA) i Demokratska fronta (DF) mogla bi se raspasti i prije nego što je službeno izabrala izvršnu vlast, a iz nje bi mogao istupiti DF Željka Komšića što je on kao mogućnost nagovijestio u petak.

U gornjem nacionalno koncipiranom Domu naroda Federacije BiH, koji uz Zastupnički dom Parlamenta mora potvrditi izbor čelništva ovoga entiteta, većinu u srpskome klubu nemaju stranke HDZ BiH, SDA i DF nego oporbeni SDP BiH i Savez nezavisnih socijaldemokrata. Nije dovoljno što HDZ i SDA imaju većinu u hrvatskom odnosno srpskom klubu zastupnika.

Predsjednik Demokratskog fronte Željko Komšić izjavio je u petak nakon susreta s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem da uspostava vlasti u Federaciji BiH postaje političko blato.
"Mi ćemo već na slijedećoj sjednici Doma naroda FBiH pokušati naći rješenje u svezi s pozicijom potpredsjednika FBiH iz reda srpskog naroda. U slučaju da se to ne može postići, morat će se tražiti drugo rješenje, a to znači da onda netko drugi umjesto DF-a ulazi u priču o formiranju vlasti", rekao je Komšić.

Pojasnio je kako DF ima samo jednog zastupnika u klubu Srba te je odbio mogućnost da njegova stranka trguje mandatima. Umjesto njih u vlast bi po Komšiću mogli ući SDP BiH ili Savez za bolju budućnost BiH.

Čović je pak nakon sastanka rekao kako izborni zakon pokazuje slabosti te je poručio da će, ukoliko se slijedećeg tjedna ne postigne dogovor o kluba Srba, izbiti politička kriza.

Izbori u BiH održani su u listopadu prošle godine a zbog složenih procedura teško je postići dogovor o izboru novih izvršnih vlasti.

Slobodna Dalmacija

Glas naroda

Raspast nego šta,ali najprije te kri.iminalce pozatvarat,i imovinu zaplinit i prodat,koliko se brinu za narod oni se ne mogu dogovorit za stolice,pogotovo vidi ova dva ološa što se ko zovu hrvati

BiH je izuzetno podijeljeno društvo ali vidjeli smo na nedavnim predsjedničkim izborima da je tako i u Hrvatskoj što bi rekli u Bosni treba se hvatat cipelice tj. bježat odavde jer tko nas je vodio ,vodi i želi da vodi budite sretni koji ste uopće živi

samo dimi na zapadu te skoro pa sigurno čeka mjesto perača posuđa

Komšić istupa iz koalicije - slijedi politička kriza!?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari