Elektroprivreda oročila 5 milijuna KM u propaloj Bobar banci

ljubuski.info

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar oročila u je u bijeljinskoj Bobar banci pet milijuna KM prošlogodišnje dobiti. Kako je banka propala i oduzeta joj je licenca za rad, EP kao i mnogi drugi ne može uzeti svoj novac natrag.

U Elektroprivredi Mostar su potvrdili kako su oročili novac u bijeljinskoj banci te da ništa od tog iznosa još nisu dobili.
"Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar sukladno uređenosti bankarskog sektora u BiH te aktivnim regulatorima za bankarsko poslovanje koje nadgledaju rad banaka nije imalo nikakvog prostora za sumnje u ispravnost licence za poslovanje Bobar banke, koja je u konkretnom slučaju zajedno sa još devet banaka bila pozvana da dostavi ponudu za kratkoročno oročenje od tri mjeseca, za iznos sredstava iznosa pet milijuna KM", navode u Elektroprivredi.

Kažu kako su poziv za oročenje dostavili na adrese ukupno 10 banaka u BiH te je sedam banaka odgovorilo i poslalo ponude.
"Bobar banka a.d. Bijeljina dostavila je ponudu sa najvećim postotkom i iznosom kamata za traženo razdoblje oročenja sredstava i zajedno sa svojom tada važećom dokumentacijom i licencom o aktivnom sudjelovanju i radu na bankarskom tržištu BiH te nije bilo nikakve zapreke da EP HZ HB d.d. Mostar tu ponudu i prihvati. Oročenje JP HZ HB d.d. Mostar je isteklo 11.12.2014. godine", rečeno je u Elektroprivredi HZ HB.

U EP HZ HB navode kako novac oročuju u više različitih banaka i s različitim rokovima dospjeća kako bi se ostvarila dodatna sredstva, točnije prihodi od kamata.

Ugovor o oročenju s Bobar bankom je potpisan na prijedlog nadležne komisije u EP HZ HB.
"Insinuacija kako potencijalno jedna ili uži krug osoba može u javnom poduzeću donijeti i potpisati odluku ili ugovor je netočna i štetna", navode u EP HZ HB, iako u svojim pitanjima koja smo im uputili takvo što nismo ni insinuirali.

Također navode kako su i ranije poslovali s Bobar bankom, odnosno oročavali novac.

EP HZ HB nije dobila nazad ni jednu marku nakon što je banka propala. Angencija za bankarstvo RS je 27. studenog 2014. godine imenovala privremenog upravnika Bobar banci, a to je datum prije isteka oročenja EP te je Agencija za bankarstvo RS 23. prosinca 2014. godine oduzela Bobar banci dozvolu za rad i pokrenula postupak likvidacije.

Likvidacijski upravnik je pozvao povjeritelje da u u roku od 60 dana od 29. prosinca prijave potraživanja od Bobar banke.

"Mi se u EP HZ HB držimo navedene pravne procedure za konkretnu situaciju i poduzimamo sve zakonske mjere na rješavanju tog problema. Također, smatramo kako nadležni regulatori za bankarski sektor u BiH poduzimaju sve akcije te će na njima i istrajati kako bi svi deponenti i povjeritelji dobili svoj novac, jer je u pitanju ugled sektora koji počiva na povjerenju", rekao je Mario Fofić, glasnogovornik EP HZ HB.

klix.ba

Glas naroda

Bilo je i vrijeme.... ;)

zbog tih 5 miliona je dama povela čovika u katar ustvari nermin nikšić je ih poveo e moj mlađo ko koga tu j....... a sta ces ti tamo bar si ti bio čovik

Elektroprivreda oročila 5 milijuna KM u propaloj Bobar banci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari