Jerko Lijanović: Ja zaista nisam kriv za status tih ljudi

ljubuski.info

Dopredsjednik Boljitka i jedan od suvlasnika društva Lijanovići d.o.o. Jeko Ivanković - Lijanović obratio se javnosti povodom postignutog dogovora nezadovoljnih nezaposlenih iz Širokog Brijega sa stranim investitorom i dodao da on i društvo Lijanovići d.o.o. u sljedećem radoblju neće prestati s borbom i istinom o nezakonitosti sa kojima se bore već godinama.

"Ovim putem sve one medije koji su proteklih mjesec dana izvještavali o prosvjedima obespravljenih bivših zaposlenih Širokobriježana i cjelokupnu javnost koja je pratila sva događanja, pozivam da ista isprate do kraja, te potvrde i uoče moje istinite stavove koje sam iznosio u prethodnom periodu. Naime, raduje me činjenica da su obespravljeni nezaposleni iz Širokog Brijega, koji su sve vrijeme imali i moju bezuvjetnu podršku, uspjeli ostvariti svoja prava i da će u narednom periodu imati posao. Svi oni koji su bez osnova, tendenciozno i neprofesionalno optuživali mene kao krivca za situaciju u kojoj su se našli nezaposleni, sada su, nadam se, shvatili da ja zaista nisam kriv za status tih ljudi, da oni nisu uposlenici društva Lijanovići d.o.o., kao i to da Lijanovići nisu ti koji su tim ljudima ikada išta dugovali i da će u tom smjeru mediji i zaključiti ovu priču.

"Činjenica je da su nezaposleni jučer praktično postigli dogovor sa svojim sadašnjim i možda budućim poslodavcem o namirenju svojih potraživanja. To potvrđuje da cijeli slučaj nikada nije imao ikakve veze za mnom osobno ili društvom Lijanovići d.o.o. i da se očito sve vrijeme radilo o montiranim scenarijima", poručio je.

Stotinjak bivših radnika tvrtke Lijanovići i ostalih tvrtki čija su sjedišta bila na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu u petak ujutro postigli su sporazum sa Sadikom Sezerom, vlasnikom tvrtke Asja, o isplati plaća te bi već tijekom dana pogoni tvrtke trebali biti deblokirani.

"Pregovarali smo nekoliko dana sa Sadikom Sezerom i jutros smo uspjeli postići usmeni dogovor, a tijekom dana očekujemo i potpisivanje ugovora kako bi dogovor bio pravno osiguran. Sezer će nam u devet rata isplatili oko 600.000 maraka, a prvu ratu u iznosu od 80.000 maraka trebao bi uplatiti već danas. Sezer je također preuzeo dugovanja svih tvrtki koje su radile na Visokoj Glavici te je rekao kako će novac koji će nama isplatiti kasnije naplatiti od povrata PDV-a", izjavio je predstavnik radnika Ivan Grbešić.

Više od stotinu bivših radnika tako će nakon 35 dana prosvjeda i blokade tvrtke napustiti Visoku Glavicu i omogućiti rad novoj tvrtki Asja, koja je unajmila pogone Lijanovića, a koja će mesne prerađevine izvoziti u Tursku.

"U cijeli slučaj, kao što sam i informirao u prethodnom periodu medije i javnost, ispašta i društvo Lijanovići d.o.o. čiji su računi nezakonito blokirani već godinama od strane Uprave za indirektno oporezivanje, a čiji nadležni u proteklih mjesec dana nisu našli za shodno da odgovore meni, nezaposlenim prosvjednicima u Širokom Brijegu, medijima i cijeloj javnosti zašto to čine sve ove godine i pod čijim političkim pritiskom drže ugašenu bh. proizvodnju i ekonomski boljitak BiH. Samim tim, osim što narušavaju i vladavinu prava, šalju i jako lošu sliku domaćim i stranim investitorima koji su nam neophodni u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji BiH", izjavio je za medije Jerko Ivanković Lijanović.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari