HNS traži promjenu načina glasovanja za dijasporu

sjednica

Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora na današnjoj je sjednici usvojilo smjernice i prijedlozi dokumenata koji će biti dostavljeni Predsjedmištvu HNS-a koje će dati konačnu ocjenu prijedloga za zasjedanje Sabora HNS-a.

Glavno vijeće raspravljalo je i o novim prinosima i dopunama već ranije usvojenog nacrta dokumenta kojim se planiraju predložiti i drugima neophodne reforme u BiH.

"Dokument ima radni naslov Reforme kao uvjet napretka i stabilizacije BiH. Prvotno je bio zamišljen kao dokument kojemu je cilj potaknuti gospodarsko-socijalne reforme, ali će biti proširen s više složenih pitanja kao što je reforma školstva, pitanja prostornog uređenja, graženja. Ubrzo nakon što Predsjedništvo prihvati taj dokument, on će biti prezentiran javnosti, a planira se organizacija i posebne konferencije", priopćeno je iz HNS-a.

Glavno vijeće HNS-a ocijenilo je i kako su posljednji hrvatski predsjednički izbori održani gotovo u nenormalnim uvjetima zbog malog broja biračkih mjesta u BiH zbog čega nije veliki broj ni pokušao ostvariti svoje biračko pravo. Glavno vijeće će, kako se ističe u priopćenju, inicirati nove modele glasovanja za državljane RH u inozemstvu do sljedećih izbora.

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari