Kazna od 700 KM jer su pokazali srednji prst radaru

ljubuski.info

Policijski službenici PU Posušje utvrdili su identitet švicarskog državljanina koji je, u kratkom vremenskom razdoblju, u mjestu Broćanac počinio pet prometnih prekršaja i jedan prekršaj protiv javnog reda i mira, te su istoga sankcionirali u skladu s važećim zakonskim odredbama.

Naime, stacionarni radar marke Traffistar SR 520, koji je postavljen uz magistralnu cestu M6.1 u mjestu Broćanac, općina Posušje, snimio je pet prekršaja koje je počinio vozač motornog vozila marke BMW, švicarskih registarskih oznaka.

Na dijelu magistralne ceste M6.1, koja prolazi kroz naseljeno mjesto Broćanac, gdje ograničenje brzine iznosi 60 km/h, snimljeni su slijedeći prekršaji:

  • 30.12.2014. godine, u 16:46 h, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 120 km/h,
  • 02.01.2015. godine, u 11:25 h, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 121 km/h,
  • 05.01.2015. godine, u 14:54 h, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 87 km/h,
    - 06.01.2015. godine, u 12:16 h, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 108 km/h,
  • 07.01.2015. godine, u 10:22 h, navedeno motorno vozilo snimljeno je kada se kretalo brzinom od 113 km/h, s tim što je kamera snimila vozača i suvozača u trenutku dok pokazuju srednji prst prema radaru, što je okvalificirano kao prekršaj iz čl. 12. st. 1. tč. a) Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke (Omalovažavanje tijela vlasti ili njihovih službenih osoba).

Operativnim radom policijski službenici PU Posušje utvrdili su da je, u svim slučajevima, motornim vozilom marke BMW, švicarskih registarskih oznaka, upravljao švicarski državljanin P. G. (34), koji trenutno boravi na širem području općine Tomislavgrad, dok se 07. siječnja s njim u vozilu kao suvozač nalazio I. Z. (27) iz mjesta Bukovica, općina Tomislavgrad.

Temeljem zahtjeva PU Posušje policijski službenici PU Tomislavgrad lišili su slobode P. G. (34) i priveli ga u službene prostorije PU Posušje gdje je nad njim izvršena prekršajna obrada, tijekom koje je isti priznao izvršenje svih navedenih prekršaja.

Također, u službenim prostorijama PU Posušje izvršena je prekršajna obrada nad I. Z. (27) tijekom koje je isti priznao izvršenje navedenog prekršaja protiv javnog reda i mira.

Švicarskom državljaninu P. G. (34) uručen je prekršajni nalog - za počinjene prometne prekršaje izrečena mu je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 1350 KM, a za počinjeni prekršaj protiv javnog reda i mira izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 700,00 KM.
Švicarski državljanin P. G. (34) platio je kaznu u roku od 8 dana tako da mu je ista prepolovljena, odnosno za navedene prekršaje platio je jedinstvenu kaznu u iznosu od 1025,00 KM.

BH državljaninu I. Z. (27) iz mjesta Bukovica, općina Tomislavgrad, PU Posušje poslat će poštom prekršajni nalog kojim mu se, zbog prekršaja protiv javnog reda i mira iz čl. 12. st. 1. tč. a) Zakona o javnom redu i miru ŽZH, izriče novčana kazna u iznosu od 700,00 KM.

MUP ZHŽ

Glas naroda

....jos njega Svicarska treba ukrotit.....

Balavac bez vozačke za upravljačem tatinog vozila je sve učestalija pojava u našoj općini a dali policija radi nešto po tom pitanju ili....

RADAR na Kasce pa ce te viditi brzu voznju 200/h.

Polako momak kud žuriš, ugrožavaš svoj život i živote drugih, kazne su velike. Samo, ja nisam siguran da li se može kazniti netko ako u svom privatnom prostoru, automobilu, pokazuje prste itd...? Da se tu nije netko zaletio? Zbog čega se to radilo i da li je sa namjerom vrijeđanja nekoga, upitno je? Do malo se može tražiti da svi budemo uredno počešljani. Sj. Koreja, svijetli primjer Kim Jong Un pozdravlja.

Baš tako,ako je netko na svom ili u svom posjedu kako onda nema pravo raditi šta hoće ako tim nikoga i ništa ne ugrožava.Ne pravdam ove u bmw-u to je krkanski i nastranu što je to nekulturno i nije u redu ali kakav zakon ima da te radi prsta u svom autu može kazniti,i to 700km u državi gdje su političari pokrali sve i nitko nizašto nije odgovarao,di se krade i pljačka i dan danas.

Prokleta dijaspora, gdje su bili u 1991 ?

Ma gdje ćeš im pokazivat prst ?
Oni su tu da im se klanjaš dok pljačkaju narod koji im je omogućio da su tu gdje jesu ?
Hebi ga šuti, trpi,plaćaj,pati dok oni uživaju ?
Pzz svim glasačim Kra-De-Zea ?

Kazna od 700 KM jer su pokazali srednji prst radaru
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari