Od danas se naplaćuju i novootvorene dionice autoceste A1

cestarina

Novootvorene dionice Sarajevo zapad - Tarčin i Međugorje - Ljubuški uvedene su od danas u sustav naplate cestarina Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH.

Tako će se cestarina za dionicu Sarajevo zapad - Tarčin naplaćivati po modelu zatvorenog sustava, a za dionicu Međugorje - Ljubuški vrijedit će model otvorenog sustava naplate.

Zatvoreni sustav naplate se primjenjuje na dužini od 80 kilometara od Zenice do Tarčina i prema smjernicama Europske unije (EU) tretira se kao pravedan sustav naplate jer se cijena cestarine obračunava prema pređenom kilometru. Sustav je opremljen suvremenim podsustavima kategorizacije i klasifikacije vozila, pa je eventualno neovlašteno/nepropisno korištenje autoceste onemogućeno.

Otvoreni sustav naplate cestarine podrazumijeva naplatu određene dionice prilikom prolaska kroz naplatno mjesto.

Već dvije godine u BiH se primjenjuje elektronska naplata cestarine, u otvorenom i zatvorenom sustavu naplate cestarine, i obavlja se preko elektronskog uređaja ACC TAG-a. Ovaj model omogućava korisnicima plaćanje cestarine bez zaustavljanja uz nudi popust, odnosno bonus dodajući 20 posto vrijednosti na dopunu ACC kartice.

Prihodi ostvareni naplatom cestarine značajnim dijelom se koriste za financiranje izgradnje novih kilometara autoceste, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

FENA

Glas naroda

baš san se čudija okle nika gužva i na bijači i u zvirovićin kad gužva na naplatnin kućan,valjda nema narod sitni para a ovizi u naplatnin kućan in nemaju razminit.
narode malo i pripazite na brzinu između 78 i 118 km autoputa imaju radari a ni prisretači nisu ritkos a posebno se nji se pazite na skretanju za zvirićke gomile

Jašta već naplaćivat odma da se pare u [ * neprimjereno * ]aciju vrću

Velika većina primljenih djelatnika su muslimani a samo nešto malo hrvatski udbaša za natječaj se nije ni znalo

Svi su dobro potkovani vezama

Od danas se naplaćuju i novootvorene dionice autoceste A1
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Ljubuška vatrena svitanja Krešo Vujević
ljubuski.info
Bacanje prašine u oči Josip Mlakić | bljesak.info
ljubuski.info
Pravda je samo za sirotinju Emir Imamović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari