Deficit Zavoda MIO veći od 113 milijuna KM!

ljubuski.info

Federalni zavod MIO već neko vrijeme muku muči s dobivanjem novca potrebnog za isplatu mirovina. Situacija u ovom fondu je ozbiljna, a ni ovaj mjesec neće biti novca da se sve mirovine isplate odjednom.

Isplata će, kako je to odlučeno na sjednici Upravnog odbora ovog zavoda početi u srijedu, 7. siječnja, međutim, nitko sa sigurnošću ne može reći dokad će ta isplata trajati, odnosno kojeg će datuma biti završena isplata. Naime, prošli mjesec su korisnici mirovina Federalnog zavoda MIO koji žive u inozemstvu mirovinu dobili tek nakon Božića.

Sve i ovoga puta ovisi o priljevu sredstava, odnosno uplati doprinosa.
Postojeći doprinosi ne osiguravaju isplatu mirovina ni na sadašnjoj razini, a umirovljenicima je sve teže te najavljuju mogućnost organiziranja prosvjeda, kazao je nedavno Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza udruga umirovljenika FBiH.

Naglasio je i da je neophodna reforma mirovinskog sustava, što vlast odgađa.
"Treba naglasiti kako je preneseni deficit u Zavodu MIO FBiH iz 2013. godine 65 milijuna KM. A u prvih devet mjeseci prošle godine iznosio je 48,5 milijuna KM. Postojeći doprinosi ne osiguravaju isplatu mirovina ni na sadašnjoj razini. Zbog toga u financijskom planu Federalnog zavoda MIO za iduću godinu nije predviđeno povećanje mirovina ni za jednu KM. A zna se kakva je situacija među umirovljenicima" - kaže Omerefendić.

Naglašava da je, kada se uzme u obzir sve to, situacija iznimno teška. S druge strane, iz općinskih udruga sve više podsjećaju na prosvjede kao na način borbe za prava. I do toga će doći ako se nešto ne promijeni - upozorava Omerefendić.

Marija Medić Bošnjak [ Večernji list ]

Glas naroda

sta bi vi l.povi ovim starim i nemocnim ukinuli i ovu mizeriju od mirovine

Javne institucije što godinama ne uplaćuju doprinose za MIO, tu je adresa za uzrok i riješenje problema....

VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA smatraju da su prevareni od svojih Vojnih udruženja pa netraže pored 7 godina ne povećanja iste isplatne koeficijente VF - OS 1,485 sa pod raćuna FMIO - PIO članak 3, gdje je se većina generala i svakako brigadira uvalila i dahuću od 2170 km POZDRAV DOMOVINI DO NOVI RIJEŠENJA SA TRAVNJOM ..

Za isplate laznih vojnih "zapovjednika" se ima para-jel da?
Primaju li jos Canini kadrovi, Niko Babic(majka),Camil Maksumic(trafika), Ante Luburic-(Lamim),Canini maloljetni i podobni rodijaci i ostali(Ivica Primorac(Bilog dubova)?
Prima li udovica od arametli Ibre Osmica zapovjednu mirovinu na muza koji nikad u HOS-u nije bio?

ibro osmic je bio u hosu da nije ne bi bio ubijen

gost@
Znas ili mislis?
"Mislit i s.rati je isto-treba znati!"
Arametli Ibro O.(vrlo castan covijek kao i svi iz njegova plemena) nije bio ni sata u uniformi a ako si jedan od onih koji pokusavaju drzati casove na temu falsifikati iz povijesti neka znas nece tebi i slicnima to proci ima zivih ljudi koji istinu znaju...
Mi casni stanovnici ovoga kraja zivimo svi za dan kada ce njegov ubica-e izaci pred lice pravde i objasniti motive i nalogodavce teskog zlocina prema jednoj casnoj familiji koja je ponos naseg cijelog kraja!

Pok. Ibro, je bio i ostalo legenda našeg grada. Vrijeme ce pokazati tko je ga ubio i tko je to naredio.

Ibro Osmic nije bio pripadnik HOSa iako ga je cane uveo da ze bio zapovjednik u logistici
Podjite govoriti istinu!

Deficit Zavoda MIO veći od 113 milijuna KM!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari