Tresla se gora, sačuvala se fotelja

Iako još uvijek nisu postignuti politički dogovori, te je neizvjestan opstanak postojeće parlamentarne većine u zapadnoj Hercegovini, Vlada ZHŽ-a će ovih dana nastaviti s normalnim radom.

Kako ističu iz HDZ-a 1990. i HSP-a (Đapić-dr. Jurišić) unatoč nesuglasicama nastalim između koalicijskih partnera, članovima obiju stranaka prioritet je donošenje pojedinih zakona i rebalansa proračuna kako bi se nastavio normalan život.

Pregovori u tijeku

“Trenutačno imamo jedan jedini prioritet, a to je rebalans proračuna. Moramo postići dogovor oko toga na vrijeme, kako bi život u županiji nastavio normalno funkcionirati”, kazao je Ivica Gašpar predsjednik Županijskog odbora HDZ-a 1990. ZHŽ-a. Dodaje kako to ne znači da su postignuti dogovori oko opstanka postojeće koalicije u ovoj županiji. Gašpar je također kazao kako još uvijek traju i pregovori HDZ-a 1990. oko eventualne koalicije s HDZ-om BiH, te da su još uvijek sve mogućnosti otvorene.

Premijer Vlade ZHŽ-a Zvonko Jurišić je izjavio kako na posljednjem sastanku s predsjednikom HDZ-a 1990. Božom Ljubićem održanom ovaj vikend ništa nije dogovoreno po pitanju opstanka koalicije.

“Dogovorili smo da trebamo nastaviti raditi. U županiji imamo mnoštvo problema i trebamo nastaviti s radom jer smo ozbiljni ljudi, a ministri moraju dolaziti na sjednice Vlade”, kazao je Jurišić. Dodaje kako ova županija ima mogućnost izbora napraviti na vrijeme rebalans proračuna ili dovesti do bankrota županije.

Prioritet koalicija

Ističe i kako će pregovori oko koalicije biti nastavljeni, ali da to više neće ometati rad Vlade ZHŽ-a. Također se osvrnuo i na pregovore između devedesetke i HDZ-a BiH.

“Razgovori s HDZ-om BiH ne donose korist ni jednoj ni drugoj strani”, komentirao je Jurišić. Dodaje kako je još uvijek prioritet očuvati postojeću parlamentarnu većinu u ovoj županiji, s tim da nije isključena veća rekonstrukcija Vlade.

Marija Medić [ Dnevni list ]

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari