Nacionalna osviještenost nestala prvim danom nakon izbora

ljubuski.info

"Hrvatski zastupnici u parlamentu su na testu velike odgovornosti prema onima koji su ih birali", navela je Hrvatska republikanska stranka u priopćenju povodom Prijedloga izmjena Zakona o proračunima, koji bi tretirao i grad Mostar, a koji je danas na dnevnom redu u Parlamentu.

Navodeći kako je spomenuti prijedlog izrazito loše rješenje, stranka podsjeća da se početkom ove godine usvojila protuustavnu odluku o privremenom financiranju i izvršenju proračuna s kojom se zacementirao specijalni status grada Mostara kao jedne nesređene sredine.

"Vrh licemjernog ponašanja tadašnje zakonodavne vlasti je bilo uvođenje načelnika za financije kao supotpisnika proračuna, što je ne samo protuustavno i protuzakonito, nego je i dovelo do više nego polugodišnjeg kašnjenja sa proračunom grada. Oligarhije iz HDZ-a BiH i SDA, uz prešutno odobravanje svih ostalih stranaka, mjesecima su ucjenjivale jedni druge sredstvima poreskih obveznika, a cijenu su plaćali proračunski korisnici grada, kao i svi žitelji grada Mostara", navodi HRS i dodaje kako će podržati i podržava svako rješenje koje će riješiti problem ekonomsko političkog kolapsa Mostara.

Republikanci pojašnjavaju kako će Prijedlog, koji je danas na dnevnom redu izvanredne sjednice Parlamenta FBiH od presedana uvedenog početkom ove godine, stvoriti dugoročno pravilo koje će od Mostara stvoriti predmet konstantnog međusobnog stranačkog raskusuravanja na štetu žitelja grada.

"Ukoliko hrvatski zastupnici u parlamentu danas izglasuju ovaj prijedlog, te ga upute u daljnju proceduru, to će značiti da im je nacionalna osviještenost nestala prvim danom nakon izbora. Donošenje jedne ovakve ishitrene odluke je protiv nacionalnih interesa Hrvata u BiH, jer ovakva rješenja se ne koriste u mjestima gdje su Hrvati manjina, poput recimo Travnika. Prema tome ovaj prijedlog ne smije biti usvojen", navodi stranka.

Glas naroda

izuli te Dragan i Božo, pa si se tek sad sjetio? e moje momče, još puno pure i mlijeka.

Nacionalna osviještenost nestala prvim danom nakon izbora
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari