Održane 3. Božićne radosti

folklor

U organizaciji Dječjeg svijeta Ljubuški u restoranu "Ohio" i ove je godine upriličena "Večer božićnih radosti", koja je obilovala brojnim nastupima mališana, polaznika ove ustanove.

Prema riječima Marije Mioč, voditeljice Dječjeg svijeta i organizatorice ove večer koja je organizirana treću godinu za redom, ista je imala humanitarni karakter.

"Djeca su bila zvijezde večeri koja su svojim nastupima, recitacijama, pjesmom i glumom prikupila prihode za siromašnu i bolesnu djecu. Tako smo ove godine prikupljena sredstva u iznosu od 1070 maraka proslijedili djelatnicima centra za socijalni rad u našoj općini, koji će taj novac raspodijeliti na tri obitelji koje se nalaze u teškom financijskom stanju. Nama je poznato tko su te obitelji, ali smo od njih zamoljeni da ne iznosimo njihova imena u javnost", kazala je Mioč.

Recitacije, igrokazi…

Što se programa tiče, Mioč je kazala kako su nastupila djeca koja su ujedno i polaznici Dječjeg svijeta. Mala škola je nastupila s dvije skupine, koji su svojim recitacijama prenijeli radost Božića na svoje roditelje, bake, djedove i sve one koji su došli i podržali ovu večer. Isto tako, polaznici igraonice engleskog jezika zajedno sa svojom prof. Emilijom Paradžik su pripremili božićnu čestitku na engleskom jeziku.

Voditelji večeri su bili polaznici boravka, odnosno djeca školskog uzrasta, koji su također pripremili pregršt recitacija. Svoje umijeće su pokazala i djeca polaznici likovne radionice pod vodstvom prof. Lucije Miličević.

Prikazani božićni običaji

Isto tako, pod vodstvom Zdenke Ramljak nastupila je plesna skupina Zumba kids, a mali folkloraši, članovi folklorne skupine "Veseli opančići" su na svoj način pokazali tradicionalne božićne običaje. I ove godine, svoj nastup su imali članovi glumačke skupine Gimnazije Ljubuški, koji su izveli igrokaz "Djed Božićnjak dolazi", ali i na kraju ove priče krampusi su bili ti koji su bili na gubitku.

"Djeca su bila posebno sretna što su svojim nastupom, koji za njih nije bio nimalo lak, pridonijeli i pomogli nekomu", zaključila je Mioč.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Radio Ljubuški

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto