Ivana Granić među najboljim studentima u FBiH

ljubuski.info

U Sarajevu je u utorak održana ceremonija dodjele novčanih nagrada za 73 najbolja studenta na javnim fakultetima i sveučilištima u Federaciji.

Da mostarski studenti i studenti Sveučilišta u Mostaru uče jako dobro potvrdila je ova dodjela nagrada najboljim studentima. Naime, sa Sveučilišta u Mostaru novčanu naknadu od 1500 KM dobilo je 11 studenata, od kojih je četvero smještenih u Studentskom centru Mostar.

Učenje u domu

Na pitanje je li teško učiti u domu, jedna od dobitnica nagrade i stanarka Studentskog centra Mostar Ivana Granić kazala je kako upravo spomenute brojke pokazuju da u domu nije teško učiti.
"Studentski centar Mostar pruža sve uvjete za studiranje i priče da se u domovima ne može učiti padaju u vodu. Na svakoj dodjeli dekanovih i rektorovih nagrade, uvijek bude netko iz doma, stoga nema smisla pričati takve priče", kazala je Granić, studentica pete godine studija Psihologije na Filozofskom fakultetu u Mostaru.

Granić svih pet godina živi u domu, a kaže kako se vremena za učenje uvijek nađe, bilo u čitaonici u domu ili u sobi.

Jednokratna pomoć dobro dođe u teškim vremenima

Sredstva za jednokratnu financijsku podršku osiguralo je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti iz proračuna Federacije za 2014. godinu. Na ovaj način, kako je istaknuto, žele poslati poruku svim mladim ljudima da se njihov rad prepoznaje.

Među nagrađenim studentima je i Igor Šimić, student Sveučilišta u Mostaru i također stanar SCM-a.
"Ova nagrada za mene predstavlja mali plus u mojoj biografiji i nadam se da će doprinijeti u potrazi za mojim budućim zaposlenjem. Također, novčani iznos koji ću dobiti pomoći će mi u ovim teškim vremenima. Studiram strojarstvo i u idućih pola godine trebao bih završiti studije, a posao ću pokušati naći u Bosni i Hercegovini. Ako ga ne nađem ovdje nažalost morat ću ići vani, ali i pored loše situacije vjerujem da se i u BiH može naći nešto konkretno", rekao je Šimić.

Ministar obrazovanja i znanosti FBiH Damir Mašić prilikom dodjele nagrada kazao je da nema sumnje da ova 73 studenata predstavljaju kremu bh. društva.
"Meni i uposlenicima federalnog Ministarstva obrazovanja izuzetna je čast što smo u prilici posvetiti ovaj dan najboljim studentima na javnim univerzitetima Federacije Bosne i Hercegovine. Ovi studenti su danas ovdje kako bismo im odali počast i priznanje uz skromnu novčanu nagradu od 1.500 konvertibilnih maraka", rekao je Mašić.

pogled.ba | federalna.ba

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari