Započela prodaja premija osiguranja po 20 maraka

ljubuski.info

Zavod za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije u ponedjeljak je započeo distribuciju premije osiguranja (markice) za nadolazeću 2015. godinu. Cijena premije osiguranja, kao i ranijih godina, je 20 maraka po osiguraniku.

Tako će osiguranicima, a posebice onima kojima je liječnička pomoć kontinuirano potrebna, biti omogućeno da već prvog dana sljedeće godine imaju važeću premiju osiguranja, odnosno pogodnost da, umjesto plaćanja za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu, sudjelovanje u troškovima zdravstvene zaštite mogu platiti u vidu godišnje premije.

Nije obvezna

Iz Zavoda za zdravstvenu zaštitu ove županije navode kako premija osiguranja, odnosno markica, nije obvezna, ali u slučaju da je osiguranik nema, zdravstvena ustanova ima zakonsku obvezu naplatiti participaciju za pruženu uslugu.

U redovitom roku predviđenom za distribuciju, u sljedeća tri i pol mjeseca, premiju mogu uplatiti i preuzeti sve osigurane osobe prijavljene na obvezno zdravstveno osiguranje kojima je izdana zdravstvena iskaznica.

Osiguranici za koje poslodavci nisu izmirili obveze iz zdravstvenog osiguranja također mogu kupiti premiju osiguranja čije pogodnosti mogu koristiti prilikom korištenja zdravstvene zaštite, a nakon što poslodavac izmiri obveze sukladno Zakonu o zdravstvenom osiguranju.

U svim područnim uredima

Markice će se distribuirati u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba, do 31. ožujka 2015. godine, a nakon tog datuma premiju osiguranja moći će nabaviti samo prvoprijavljeni na zdravstveno osiguranje i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

Korisnici stalne socijalne potpore oslobođeni su plaćanja premije osiguranja, uz predočenje dokaza, odnosno prijave na osiguranje preko Centra za socijalnu skrb.

Više informacija osiguranici mogu dobiti u područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje Zapadnohercegovačke županije.

Zorica Volarević [ Dnevni list ]

Glas naroda

Ovo je protivzakonito a niko to ne vidi i ne zna!

Započela prodaja premija osiguranja po 20 maraka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari