Josipović, Kujundžić i Kitarović jedinstveno protiv "Trećeg entiteta"

predizborna

Kandidatkinja HDZ-a za predsjednika Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je novinarima, uoči svog predizbornog skupa u Mostaru, kako je na hrvatskom narodu u BiH da se dogovori s ostala dva naroda i nacionalnim manjinama o unutarnjem uređenju BiH.

"Mislim kako je u pitanju više unutarnje uređenje što se tiče broja federalnih jedinica, a ne nekog trećeg entiteta", istaknula je Grabar-Kitarović.

Navela je kako će, ako postane predsjednica Republike Hrvatske, u cijelosti podržavati BiH, hrvatski narod u BiH, kao i njegovu konstitutivnost te jednakopravnost.

Grabar-Kitarović istaknula je kako je zadovoljna svojom predizbornom kampanjom te da očekuje pobjedu.

Predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH Slađan Bevanda, kao domaćin predizbornog skupa u Mostaru, istaknuo je kako se sa skupa želi poslati jasna poruka da su Hrvati u BiH uz Kolindu Grabar-Kitarović, te da strateški cilj predsjednika RH-a treba biti zaštita položaja hrvatskog naroda u BiH.

Osim Mostara, kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike Hrvatske danas je posjetila Kupres i Vitez.

Inače, i njen protukandidat u kampanji za predsjednika susjedne zemlje, Milan Kujudžić, također smatra da tzv. hrvatski entitet nije rješenje za Hrvate BiH.

No, dok su Kitarović i Kujundžić svoje predizborne kampanje "prelili" i u susjednu zemlju BiH, kandidat Ivo Josipović je kazao da u BiH neće imati kampanju iako bi, kako je kazao, cijeni i volio bi dobiti i glasove Hrvata iz BiH. Njegovo mišljenje o formiranju trećeg entiteta kao znaka potpune jednakopravnosti Hrvata u BiH poznato je već od prije. Naime, ni Josipović ne smatra da je to dobro rješenje za Hrvate BiH.

Tako je treći entitet Hrvata u BiH jedna od rijetkih tema oko koje se slažu Kitarović, Kujundžić i Josipović.

FENA

Glas naroda

a sta sada covicevci vi zbog treceg dobili izbore znaci lagali ste svoj narod po tko zna koji put

baš šta je sutin trećin entiteton?

Šuti da nam ne ukinu putovnice ali brate sad je svejedno imao HR ili BiH

Ovakvo "zalaganje" za Hrvate u BiH me nije iznenadilo, to je samo potvrda kakvu nam žele budućnost!

jašta brate

Jugoslavija nije opstala zašto bi to BiH opstala kada svi znamo kakav je trenutni život u BiH i koliko je to država podijeljena u svim segmentima jer ovaj zajednički suživot je mučenje za sva tri naroda ili netko želi da se duh Jugoslovenstva skroz ne ugasi pa tako održavaju ovu umjetnu tvorevinu još na nekim aparatima..

Znači sve po starom. Došli po glasove, a ne nude ništa. e moj narode

I Franjo na slici,ko da se malo smračio.-Šta ona prića? Hercegovina- Kalifornija.E moj Franjo ,čini se ko bjelosvjetska urota. Pozvati generala -Lošu ,nek malo provjeri.

Ako ni slušamo Zagreb crni dani dolaze mi Zagrebu služimo za političke pojene ništa drugo ,uzmimo pravdu u svoje ruke ko j.. b Zagreb i HR..

Svima poziv da 28.12. Tko je u mogucnosti krene put Mostara da glasuje za Kolindu.Tko zeli moze ici sa organiziranim autobusima besplatan prijevoz gore i nazad HDZ nasim novcem to srediva eto to vam je novost od HDZ ove mladezi za par dan ce se to javno obznaniti samo ce oni to malo uljepasati.Uglavnom uvijek isto nista od ovog nece biti uvijek ce isto ostati.Bog nam ne moze ovdje pomoci treba bjezat sto dalje!

Josipović, Kujundžić i Kitarović jedinstveno protiv "Trećeg entiteta"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari